Nikšićki kafe bar Ognjilo kažnjen sa 1.000 eura

Inspektori su sa hiljadu eura kaznili nikšićki kafe bar Ognjilo na osnovu prijave o neizdavanju fiskalnih računa. Inspektori su prilikom kontrole utvrdili da kafe bar ne evidentira promet, izdali prekršajni nalog i izrekli novčanu kaznu od hiljadu eura
130 pregleda 0 komentar(a)
Euro novac, Foto: Shutterstock.com
Euro novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.01.2015. 13:59h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih su izrečene dvije novčane kazne od 55 i hiljadu eura.

Inspektori su sa hiljadu eura kaznili nikšićki kafe bar Ognjilo na osnovu prijave o neizdavanju fiskalnih računa. Inspektori su prilikom kontrole utvrdili da kafe bar ne evidentira promet, izdali prekršajni nalog i izrekli novčanu kaznu od hiljadu eura.

Sa 55 eura ove sedmice je kažnjana kafana u ulici Jola Piletića u Nikšiću, zbog rada bez odobrenja.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu radnje Hello u podgoričkom naselju Blok 5, jer je objekat bio zatvoren, dok su prijavu da preduzeća Krisma Trade, Symbols, Mavprom Impex i Prive ne uplaćuju doprinose, proslijedili Poreskoj upravi koja je za to nadležna.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole muškog frizerskog salona Emir i podavnice u ulici Vladike Danila u Podgorici. Inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti ni prilikom kontrole laboratorije Bona Lab u Bloku 5.

Od ukupno osam pritužbi, evidentiranih od ponedjeljka, samo jedna nije dobila odgovor. Ta prijava se odnosila na nepropisno parkiranje policijskog vozila u Danilovgradu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije. Od maja prošle godine projekat je podržala i britanska Ambasada u Podgorici, čime su obezbijeđena sredstava za nastavak kampanje.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: