Kotor: Pravna lica uplatila preko 1,38 miliona eura poreza

„Ovaj rekord je rezultat pojačanih mjera prinudne naplate višegodišnjih dugova pojedinih pravnih i fizičkih lica. Dakle, bez povećanja stope poreza i cijene metra kvadratnog postignuti su izuzetni rezultati”, kazala je Peranović
54 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.01.2015. 16:26h

U Kotoru su tokom prošle godine pravna lica bila najbolje platiše poreza na nepokretnosti i ona su po tom osnovu uplatila 1,38 miliona eura, saopšteno je iz te opštine.

Prema riječima sekretarke Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije Biljane Peranović, najlošija kategorija u plaćanju poreza na zemljište bili su rezidenti.

Peranović je rekla da je planirani prihod po osnovu tog poreza za prošlu godinu bio 3,1 milion eura, ali je naplaćeno preko 3,6 miliona eura.

„Ovaj rekord je rezultat pojačanih mjera prinudne naplate višegodišnjih dugova pojedinih pravnih i fizičkih lica. Dakle, bez povećanja stope poreza i cijene metra kvadratnog postignuti su izuzetni rezultati”, kazala je Peranović agenciji MINA.

Ona je i za 2015. godinu najavila aktivnosti koje bi, kako je navela, trebalo da rezultiraju kvalitetnom naplatom po osnovu poreza na nepokretnosti, dok je planirani iznos naplate 3,68 miliona eura.

„Prosjek naplate poreza na nepokretnosti u Crnoj Gori je 60 odsto", kazala je Peranović.

Bonus video: