Ponuda Crne Gore na sajmu u Istanbulu

„Interesovanje turskih agencija i individualnih turista za Crnu Goru pokazuje da je tržište Turske i dalje značajno rastuće emitivno tržište za našu destinaciju. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za novitete kao i atraktivnosti u turističkoj ponudi, kao što su kulturne ture, izleti", rekli su iz NTOCG
65 pregleda 0 komentar(a)
NTOCG, EMITT, Foto: NTO
NTOCG, EMITT, Foto: NTO
Ažurirano: 23.01.2015. 15:37h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) predstaviće crnogorsku ponudu za predstojeću sezonu na jednom od najznačajnijih sajmova turizma na istočno-mediteranskom tržištu, EMITT 2015, koji se održava u Istanbulu.

NTOCG crnogorsku ponudu, na sajmu koji je počeo u četvrtak, predstavlja u saradnji sa strateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

„Prvog dana sajma, na štandu NTOCG, ambasador Crne Gore u Turskoj, Branko Milić, upriličio je susrete privrednika sa počasnim konzulima Crne Gore u Istanbulu i Izmiru, Akkanom Suverom i Cuneytom Bosnalierom“, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je o, kako su dodali, specifičnostima turskog tržišta i navikama i interesovanjima njihovih turista.

„Interesovanje turskih agencija i individualnih turista za Crnu Goru pokazuje da je tržište Turske i dalje značajno rastuće emitivno tržište za našu destinaciju. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za novitete kao i atraktivnosti u turističkoj ponudi, kao što su kulturne ture, izleti", rekli su iz NTOCG.

Posebno interesovanje, kako su dodali, su pokazali za crnogorske planine kao i wellnes programe.

Na štandu NTOCG svoju ponudu predstavljaju Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotels Group, The Queen of Montenegro i turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja, Cetinja i Podgorice.

Iz NTOCG su kazali da je tokom prošle godine, do decembra, Crnu Goru posjetilo blizu 20 hiljada turskih turista koji su ostvarili oko 39 hiljada noćenja, što je 19 odsto više u odnosu na 2013. godinu.

Bonus video: