Vagon impex odustaje od Boksita: Nedopustiva medijska hajka o našem radu

„Vagonimpex Kft nema dugovanja prema Rudnicima boksita, dok Rudnici boksita ’u stečaju’ imaju. Do nastale situacije je došlo neodgovornim otkazom ugovora od strane stečajnog upravnika“
81 pregleda 0 komentar(a)
Rudnici boksita, Foto: Ivan Petrušić
Rudnici boksita, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.01.2015. 15:14h

Mađarska kompanija Vagon impex bila je prinuđena da odustane od ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa nikšićkim Rudnicima boksita, zbog neplemenite medijske kampanje koja se mjesecima vodi, saopštili su danas njeni predstavnici.

„Mjesecima se vodi neplemenita medijska kampanja protiv kompanije Vagonimpex Kft, koja je u nastaloj situaciji bila prinuđena da odustane od ugovora o poslovno tehničkoj saradnji. U okvirima stečajne anarhije pojedinci i pojedine organizacije uzele su sebi za hrabrost da iznesu najobičnije laži o našoj djelatnosti“, navodi se u saopštenju koje je potpisao vlasnik kompanije Raško Andraš.

Andraš ističe da su svu kupljenu rudu u prethodnom periodu uvijek platili sto odsto avansno, kao i da su sve obaveze ispunjavali shodno propisanom ugovoru.

„Vagonimpex Kft nema dugovanja prema Rudnicima boksita, dok Rudnici boksita ’u stečaju’ imaju. Do nastale situacije je došlo neodgovornim otkazom ugovora od strane stečajnog upravnika“, navodi se u saopštenju.

Andraš tvrdi da je kompaniji Vagonimpex nanijete velika moralna i materijalna šteta koju će nadoknaditi postupajući po zakonima Crne Gore.

„Smatramo da je znatno veća šteta nanijeta Crnoj Gori. Vrijeme koje je proteklo od poslednje isporuke rude je pokazalo da tržište može bez nikšićkog boksita. Mogu li rudnici Boksita normalno egzistirati bez tržišta”, pita se Andraš uz napomenu da se više neće izjašnjavati u medijima, a sve one koji su im pomogli, kao i one „koji su ih blatili” pozdravio je starim rudarskim pozdravom „Srećno”.

Bonus video: