Slovenci preuzimaju NLB Montenegrobanku

Nakon sticanja akcija NLB Montenegrobanke sa pravom glasa u procentu višem od 30 odsto, Nova Ljubljanska banka će obaviti preuzimanje sprovođenjem postupka preuzimanja u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava
173 pregleda 2 komentar(a)
NLB banka, Foto: Vesko Belojević
NLB banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.01.2015. 12:15h

Slovenačka Nova Ljubljanska banka donijela je odluku o preuzimanju NLB Montenegrobanke iz Podgorice.

Nova Ljubljanska banka je, kako se navodi u Odluci o preuzimanju, u petak stekla 20 akcija sa pravom glasa NLB Montenegrobanke.

“To ukupno čini 0,00017140 odsto ukupnog broja akcija NLB Montenegrobanke sa pravom glasa”, navodi se u odluci koju je u petak donijela uprava banke iz Ljubljane.

Nakon sticanja akcija NLB Montenegrobanke sa pravom glasa u procentu višem od 30 odsto, Nova Ljubljanska banka će obaviti preuzimanje sprovođenjem postupka preuzimanja u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

“Nova Ljubljanska banka će najkasnije u roku od osam dana od dana javnog objavljivanja ove odluke, podnijeti Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV) zahtjev za odobrenje javne ponude za preuzimanje NLB Montenegrobanke”, navodi se u odluci.

Nova Ljubljanska banka posjeduje 98 odsto akcija NLB Montenegrobanke, dok Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ima 1,36 odsto dionica.

Bonus video: