Izgraditi centar za otkup poljoprivrednih proizvoda

74 pregleda 11 komentar(a)
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna CG
Fuad Lamežević, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 18.01.2015. 12:45h

Čelnici vlasti u Ulcinju, kao i njihovi prethodnici, baziraju politiku vođenja grada samo na obećanjima. Tako su uoči izbora obećavali stanovnicima seoskih područja izgradnju Sabirnog centra za otkup poljoprivrednih proizvoda, ali ne zbog egzistencijalne brige prema stanovništvu, što je danas i više nego očigledno, već zbog glasa više na izborima, navodi se u saopštenju Fuada Lameževića, člana Glavnog odbora Pozitivne CG iz Ulcinja.

Vlast, kako je kazao, "nedomaćinskim odnosom prema potrebama stanovništva, iako svjesna da se najveći broj porodica sa seoskog područja bavi isključivo poljoprivredom i da im je to jedini izvor prihoda, ugrožava njihovu egzistenciju i dostojanstvo".

"Pozitivna Crna Gora zahtjeva od gradonačelnika i sekretara za privredu i ekonomski razvoj, da u što kraćem roku u skladu sa zakonskim ovlašćenjima obezbjede adekvatnu lokaciju u Anamaljskom području za izgradnju Sabirnog centra za otkup poljoprivrednih poroizvoda. Od vlasti očekujemo da ispuni barem jedno izborno obećanja i ponudi investitoru, uz povoljne uslove, izgradnju ovog centra kako bi stanovnici sa seoskih područja konačno imali finansijsku korist za svoj mukotrpni rad", navodi se u saopštenju.

Izgradnja Sabirnog centra na Anamaljskom području bila bi, prema riječima Lameževića, dodatno korisna iz razloga što se područje nalazi u samoj blizini sela susjedne opštine Bar, u kojoj je kao i u Ulcinju seosko stanovništvo prepoznato po kvalitetnim domaćim proizvodima. "Opština Ulcinj mora da zaštiti i kroz određene subvencije pomogne seljaka i radnika, koji jesu stub njenog ekonomskog razvoja . Stoga, Pozitivna Crna Gora se zalaže da svaki stanovnik u opštini Ulcinj, bilo da se bavi turizmom, poljoprivredom ili nekom drugom djelatnošću i živi od svog poštenog rada, osjeti ekonomski boljitak", kazao je on.

Bonus video: