NEVOLJE ZA INVESTITORA HOTELA U PERAZIĆA DOLU

Zbog duga prijeti i isključenje vode

“Vijestima“ su potvrdili u budvanskom vodovodu da računi nijesu izmirivani, pa da će primijeniti kao krajnju mjeru isključenje
281 pregleda 7 komentar(a)
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.01.2015. 16:14h

Gradilište hotela  “As“ u Perazića dolu biće isključeno i sa vodovodne mreže, nakon što je gradski “Vodovod” uputio posljednje upozorenje investitoru, kompaniji „Nega tours“ da izmiri  dugovanja.  Radikalnu mjeru isključenja, prva je primijenila Elektrodistribucija Budve, koja je prije dvije sedmice,  zbog nagomilanih dugovanja investitora, isključila  gradilište sa napajanja, od kada malobrojni radnici  koriste agregate.

“Vijestima“ su potvrdili u budvanskom vodovodu da računi nijesu izmirivani, pa da će primijeniti kao krajnju mjeru isključenje.

Kompanija „Nega tours“, već 13- tu godinu   dograđuje i  i  rekonstruiše nekada atraktivni hotel, a još uvijek se nalazi u fazi  grubih radova, odnosno „ As“ i dalje je samo betonska konstrukcija.

 “Nega tours Montenegro” osnovala je firma “Montena invest limited”, a predsjednik odbora direktora je Dejan Gardašević, a članovi borda direktora Nedeljko Gardašević i Viktor Mazanov. 

 Vlada, koja je svih prethodnih godina blagonaklono gledala na  prolongiranje završetka  investicije,  okvirno je dala rokove investitoru do kada mora da  hotel pusti u funkciju.

A hotel, koga je još davne  2002. prodala HTP „Budvanska rivijera“,  kako se navodi u građevinskoj dozvoli, koja je jasno naznačena na ulazu u gradilište, trebalo bi da bude otvoren   krajem 2015, što je  u sada novonastalim okolnostima, krajnje nemoguće.

Aneksom ugovora koji je zaključen 17. februara Vlada je obavezala investitora da u prvu fazu  rekonstrukcije i dogradnje hotela  uloži najmanje 15, a u drugoj fazi 35 miliona eura.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović  kazao je da bi bio zadovoljniji da su aktivnosti  u Perazića dolu intenzivnije,  te najavio da će  komisija tog Ministarstva tokom narednih mjesec obići gradilište.

 „Prije godinu smo potpisali aneks  ugovora  o  nastavku aktivnosti. Investitor  je dao čvrste, finansijske garancije  da će  nastaviti realizaciju. Radi se na tom  hotelu. Zadovoljniji bih bio da su te  aktivnosti intenzivnije i značajnije. Planiramo da tokom januara i februara   obavimo kontrolu, što je u skladu sa aneksom ugovora  i da vidimo da li se poštuje“, kazao je Gvozdenović  uoči Nove godine. 

 Garancije od tri miliona  pribavljene od banke iz Moskve

Aneksom ugovora investitor je  bio dužan da do 15. novembra 2014. realizuje 50 odsto ukupnih sredstava za prvu fazu ulaganja, odnosno 7,5 miliona eura, a da do 1. decembra 2015. otvori hotel.

Ukoliko neka od obaveza ne bude ispunjena, aneksom je decidno  naznačeno da će ugovor biti raskinut. „Nega turs” je dostavila bankarske garancije vrijedne tri miliona eura, sa rokom važenja do 1. februara 2016, a koja je pribavljena kod Sberbanke iz Moskve. Ukoliko ugovor bude raskinut zbog neispunjenja obaveza u određenim rokovima Vlada je zadržala pravo da raskine ugovor i naplati garancije.

Preporučujemo za Vas