Zbog duga prijeti i isključenje vode

“Vijestima“ su potvrdili u budvanskom vodovodu da računi nijesu izmirivani, pa da će primijeniti kao krajnju mjeru isključenje
286 pregleda 7 komentar(a)
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Perazića do, hotel AS, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.01.2015. 16:14h

Gradilište hotela “As“ u Perazića dolu biće isključeno i sa vodovodne mreže, nakon što je gradski “Vodovod” uputio posljednje upozorenje investitoru, kompaniji „Nega tours“ da izmiri dugovanja. Radikalnu mjeru isključenja, prva je primijenila Elektrodistribucija Budve, koja je prije dvije sedmice, zbog nagomilanih dugovanja investitora, isključila gradilište sa napajanja, od kada malobrojni radnici koriste agregate.

“Vijestima“ su potvrdili u budvanskom vodovodu da računi nijesu izmirivani, pa da će primijeniti kao krajnju mjeru isključenje.

Kompanija „Nega tours“, već 13- tu godinu dograđuje i i rekonstruiše nekada atraktivni hotel, a još uvijek se nalazi u fazi grubih radova, odnosno „ As“ i dalje je samo betonska konstrukcija.

“Nega tours Montenegro” osnovala je firma “Montena invest limited”, a predsjednik odbora direktora je Dejan Gardašević, a članovi borda direktora Nedeljko Gardašević i Viktor Mazanov.

Vlada, koja je svih prethodnih godina blagonaklono gledala na prolongiranje završetka investicije, okvirno je dala rokove investitoru do kada mora da hotel pusti u funkciju.

A hotel, koga je još davne 2002. prodala HTP „Budvanska rivijera“, kako se navodi u građevinskoj dozvoli, koja je jasno naznačena na ulazu u gradilište, trebalo bi da bude otvoren krajem 2015, što je u sada novonastalim okolnostima, krajnje nemoguće.

Aneksom ugovora koji je zaključen 17. februara Vlada je obavezala investitora da u prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje hotela uloži najmanje 15, a u drugoj fazi 35 miliona eura.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kazao je da bi bio zadovoljniji da su aktivnosti u Perazića dolu intenzivnije, te najavio da će komisija tog Ministarstva tokom narednih mjesec obići gradilište.

„Prije godinu smo potpisali aneks ugovora o nastavku aktivnosti. Investitor je dao čvrste, finansijske garancije da će nastaviti realizaciju. Radi se na tom hotelu. Zadovoljniji bih bio da su te aktivnosti intenzivnije i značajnije. Planiramo da tokom januara i februara obavimo kontrolu, što je u skladu sa aneksom ugovora i da vidimo da li se poštuje“, kazao je Gvozdenović uoči Nove godine.

Garancije od tri miliona pribavljene od banke iz Moskve

Aneksom ugovora investitor je bio dužan da do 15. novembra 2014. realizuje 50 odsto ukupnih sredstava za prvu fazu ulaganja, odnosno 7,5 miliona eura, a da do 1. decembra 2015. otvori hotel.

Ukoliko neka od obaveza ne bude ispunjena, aneksom je decidno naznačeno da će ugovor biti raskinut. „Nega turs” je dostavila bankarske garancije vrijedne tri miliona eura, sa rokom važenja do 1. februara 2016, a koja je pribavljena kod Sberbanke iz Moskve. Ukoliko ugovor bude raskinut zbog neispunjenja obaveza u određenim rokovima Vlada je zadržala pravo da raskine ugovor i naplati garancije.

Bonus video: