Trebjesa: Ulagaćemo u zadržavanje prepoznatljivog kvaliteta Nikšićkog piva

“Nastavljamo da budemo jedan od najboljih predstavnika crnogorske proizvodnje i kvaliteta i jedan od omiljenih brendova u Crnoj Gori, ali i regionu”, rekla je Milić agenciji Mina-business
201 pregleda 4 komentar(a)
nikšićko pivo, promocija, Foto: Zoran Đurić
nikšićko pivo, promocija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.01.2015. 12:17h

Aktuelna ekonomska situacija u zemlji i regionu uticala je na pad kupovne moći stanovništva i nepovoljno se odrazila na industriju pića u Crnoj Gori, ali je Pivara Trebjesa nastavila trend pozitivnog i profitabilnog poslovanja, saopštili su iz kompanije.

Menadžer korporativnih komunikacija Trebjese, Natalija Milić, kazala je da kompanija, uz pomoć iskustva stečenog tokom tradicije duge 118 godina i podrške pivarske grupacije kojoj pripada, Molson Coors, uspješno odgovara na sve situacije.

“Nastavljamo da budemo jedan od najboljih predstavnika crnogorske proizvodnje i kvaliteta i jedan od omiljenih brendova u Crnoj Gori, ali i regionu”, rekla je Milić agenciji Mina-business.

Ona je navela da je pored zadržane liderske pozicije na domaćem tržištu, poslovanje u prošloj godini obilježio početak distribucije nekih od svjetski najpoznatijih piva i prvog sajdera /Cider/ u ponudi.

“Početkom godine crnogorskim ljubiteljima piva i u Crnoj Gori postala su dostupna neka od najpoznatijih belgijskih piva - Leffe i Hoegaarden. Od sredine godine Pivara je u svoj portfolio uvrstila i prvi sajder – Carling Cheery, prvo autentično britansko piće”, rekla je Milić.

Ona je navela da su Nikšićko Gold i Nikšićko Tamno prošle godine nagrađeni zlatnim medaljama na prestižnoj međunarodnoj smotri kvaliteta Monde Selection.

Milić je saopštila da Pivara na polju izvoza pravi značajne korake u nekoliko posljednjih godina.

“Najviše izvozimo u zemlje regiona, a posebno rastuća tržišta za naše proizvode su tržišta Albanije i Kosova, na koja sada najviše izvozimo”, kazala je Milić.

Govoreći o planovima za ovu godinu, ona je saopštila da je na prvom mjestu ulaganje u zadržavanje prepoznatljivog kvaliteta Nikšićkog piva i dalje jačanje pozicije na crnogorskom, ali i drugim tržištima.

“U ovoj godini, kao dio Molson Coors grupacije, potrošačima u Crnoj Gori omogućićemo uživanje u još široj paleti svjetski poznatih piva. Investicije su, kad je naša kompanija u pitanju, kontinuirane – kako u ljude i njihove vještine, tako i u proizvodne pogone i procese”, rekla je Milić.

Do sredine ove godine biće, kako je najavila, izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

“Ova investicija vrijedna je četiri miliona eura i jedna je od značajnijih naših investicija u oblasti zaštite životne sredine. Želimo da naš uticaj na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo bude i u ovoj godini još pozitivniji i to je poslovna filozofija i naših zaposlenih”, poručila je Milić.

Upravo su oni, kako je dodala, u prethodnoj godini značajno bili društveno angažovani – kako kroz akcije dobrovoljnog davanja krvi, tako i kroz brojne ekološke akcije i prikupljanje novca za poplavljena područja i djecu bez roditeljskog staranja.

Bonus video: