NOVOGODIŠNJI KOKTEL

Grbović: Planirano oživljavanje nekih preduzeća u Nikšiću

Grbović je kazao da će početkom naredne godine uslijediti serija sastanaka sa partnerima iz Austrije i Poljske u vezi sa realizacijom projekata koji bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta
52 pregleda 14 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 30.12.2014. 18:49h

Lokalna uprava Nikšića u narednoj godini planira da oživi neka preduzeća i poveća šanse za zapošljavanje mladih, saopštio je predsjednik Opštine Veselin Grbović.

On je naveo primjer Željezare u kojoj je planiran nastavak investicija, Metalca u kojem se početkom godine očekuje početak proizvodnja i Rudnika boksita.

Grbović je kazao da će početkom naredne godine uslijediti serija sastanaka sa partnerima iz Austrije i Poljske u vezi sa realizacijom projekata koji bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta. On očekuje i sastanke sa ambasadorima više zemalja.

Planirana je, kako je naveo, i rekonstrukcija gradskog trga i bazena u Sportskom centru, izgradnju dvije zgrade za raseljene i pretvaranje ruiniranog Doma vojske u Tehnopolis.

On je, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, saopštio da Elektroprivreda (EPCG) planira prevođenje voda rijeke Zete u Krupac i Slano jezero i izgradnju vjetrogeneratora na Krnovu.

"Novu godinu dočekujemo sa više optimizma. Počeli su neki povoljniji vjetrovi, mada smo i u ovoj i pored nepovoljnog ambijenta, uspjeli da odradimo značajan broj kapitalnih investicija“, kazao je Grbović.

On je podsjetio da su ove godine zarade zaposlenima u lokalnoj upravi i javnim preduzećima redovno izmirivane, a komercijalni krediti smanjeni sa 12 na šest miliona eura.

Grbović je dodao da je završena i nedavno otvorena obilaznica od Grebica prema Vidrovanu, treća traka kod Kusida, nastavak Bulevara 13. jul i vodovodi.

Prema njegovim riječima, Opština je pored države veliku pomoć imala od brojnih domaćih i stranih donatora, koji su izdvojili više od 800 hiljada eura.

Grbović je saopštio da su zavidni rezultati ostvareni i na polju kulture, zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim Ministarstvom i opštinskim institucijama, koji su, u okviru Vladine podrške razvoju kulture u Nikšiću, realizovali više od 300 programa.

"Nikšić je postao prepoznatljiv i po značajnim muzičkim i pozorišnim smotrama – Lake festu, Guitar festu i Festivalu glumca, a tako će biti i naredne godine“, naveo je Grbović.

Preporučujemo za Vas