Poreska uprava intenzivira kontrole tokom praznika

Poseban fokus biće na ugostiteljske objekte u kojima se organizuju događaji zabavnog karaktera
4 komentar(a)
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2014. 14:38h

Inspektori Poreske uprave (PU) će tokom predstojećih praznika obavljati intenzivnije provjere regularnosti poslovanja poreskih obveznika, sa posebnim fokusom na ugostiteljske objekte u kojima se organizuju događaji zabavnog karaktera.

Iz PU su najavili da će posebna pažnja biti usmjerena na kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih registar kasa, prometa akciznih proizvoda, kao i obračunatog poreza po osnovu ugovora o honoraru između organizatora programa i izvođača.

"Poštujući osnovne prinicipe u radu – neselektivnost i nultu stopu tolerancije na sivu ekonomiju, u svim slučajevima nepoštovanja propisa, inspektori će primjeniti oštre kaznene mjere, od izricanja prekršajnih naloga do privremene zabrane obavljanja djelatnosti i zatvaranja objekata", navodi se u saopštenju.

Iz PU su kazali da navedene aktivnosti predstavljaju nastavak realizacije mjera na suzbijanju sive ekonomije i smanjenju poreskog jaza, s ciljem zaštite budžetskih prihoda, kao i uspostavljanja povoljnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Bonus video: