Izbor Dašića za člana Komisije za koncesije uzburkao strasti

125 pregleda 5 komentar(a)
Goran Dašić, Foto: Snp.co.me
Goran Dašić, Foto: Snp.co.me
Ažurirano: 16.12.2014. 16:37h

Predlog skupštinskog Administrativnog odbora da se savjetnik u klubu SNP-a Goran Dašić u ime zakonodavne vlasti kao ugledni stručnjak predloži Vladi za člana Komisije za koncesije izazvala je danas oštru polemiku na sjednici Skupštine prije glasanja o kandidatima.

Osim Dašića koji je ekonomista, kao drugi kadidat kojeg Vladi predlaže Skupština, izabran je doktor Milutin Korać, dugogodišnji radnik Rudnika Boksita.

Glasalo se istovremeno o oba kandidata koji su izabrani većinom glasovima vladajuće većine, SNP-a i Pozitivne.

DF je izbor Dašića okarakterisao kao političku trgovinu SNP-a sa vladajućom koalicijom DPS-SDP.

"Ovo je politička trgovina SNP-a i DPS-a jer je riječ o kadidatu koji radi u klubu SNP-a i nema drugo iskustvo. Zakon nas obavezuje da bude stručnjak iz ove oblasti", istakla je Branka Bošnjak (DF).

Njen kolega Koča Pavlović kazao je da je to ozbiljna pozicija i da Dašić kao potpredsjednik opštinskog odbora SNP-a iz Plava i član Glavnog odbora te partije nema nikakve profesionalne kvalifikacije.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić (SDP) kazao da on lično nema problem da podrži Dašića jer je iz politike dosta dobrih ljudi došlo na neke pozicije gdje su pokazali svoje znanje.

Pavlović ga je potom optužio da je izbor rezultat trgovine koalicije SNP-SDP u Plavu što je Krivokapić dematovao uz obrazloženje da nema trgovine, a da je ima ne bi je javno objavljivao ako je riječ o tako malom pitanju.

"Tragična je moralna vertikala jedne moralno slomljene države", istakao je Pavlović.

Krivokapić je odgovorio da ne daje sebi za pravo da je moralna vertikala ni u SDP-u, a kamoli u državi.

Poslanici Strahinja Bulajić (DF) i Filip Vuković (DPS) izabrani su da u ime Skupštine budu u Savjetu za strane investicije.

Bonus video: