Polin najavljuje izgradnju vodenog parka do ljeta, Rudovići: Nema šanse

Dok je u kabinetu Đeke trajao pres, u holu su protestvovali Anton i Peko Rudović, bivši vlasnici imovine u Štoju na kojoj će se graditi Akva park. Anron je nedavno dobio spor ali je predmet ponovo vraćen prvostepenom organu na odlučivanje
283 pregleda 0 komentar(a)
akva park, Foto: Shutterstock
akva park, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.12.2014. 19:04h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka i predstavnik turske kompanije Polin, odnosno kćerke firme u Crnoj Gori “Ulcinj akva park&Entertainment”, Sahret Hajdarpašić zaključili su u Ulcinju ugovor o gradnji akva parka u Štoju vrijednog sedam i po muiliona eura.

Vodeni grad biće izgrađen na blizu 25 hiljada kvadrata, a realizacijom projekta biće otvoreno novih 80 radnih mjesta.

Đeka je kazao da će izgradnjom vodenog grada, Ulcinj dobiti još prepoznatljivije mjesto na turističkoj mapi planete.

"Veoma smno vodili računa i o interesima Štoja jer je u pitanju investicija u tom naselju. Trudili smo se da mještanima predočimo prednosti koje će od toga imati i oni i grad u cjelini", kazao je Đeka.

Hajadapašić je naveo da je investitor sa planiranih pet, vrijednost povećao na sedam miliona eura.

"Biće to jedan od najvećih akva parkova na Balkanu", kazao je on dodajući da će Polin poštovati rokove i u Štoju izgraditi vodeni grad prije početka sezone.

Polin je zemljište u Štoju uzeo pod zakup od Opštine na 30 godina.

Dok je u kabinetu Đeke trajao pres, u holu su protestvovali Anton i Peko Rudović, bivši vlasnici imovine u Štoju na kojoj će se graditi Akva park.

Anron je nedavno dobio spor ali je predmet ponovo vraćen prvostepenom organu na odlučivanje. Đeka je ranije rekao da će Rudovićima, ukoliko dobiju spor po pravosnažnoj presudi Opština ponuditi drugu zemlju po istoj tržišnoj vrijednosti ili u potpunosti prepustiti ugovor o zakupu.

Bonus video: