Mustafić: Gradnjom autoputa ispisaće se nove stranice istorije odnosa Kine i Crne Gore

61 pregleda 6 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.12.2014. 11:49h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa zamjenikom predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog Narodnog kongresa provincije Sečuan, Žang Dongšengom.

Na sastanku je konstantovano da odnosi dvije zemlje stalno napreduju, te da su privredna ulaganja iz Kine sve prisutnija u Crnoj Gori.

"Ovih dana smo u parlamentu donijeli Zakon o autoputu koji će graditi kineske kompanije. Na taj način će se ispisati nove stranice istorije naprednih odnosa između Kine i Crne Gore. Pored političkih i ekonomskih odnosa naših zemalja, moram kazati da je veoma intenzivna i kulturna saradnja" kazao je Mustafić.

Dongšeng je naglasio da bez obzira na geografsku udaljenost između Kine i Crne Gore postoji bliskost i prijateljstvo.

"Razmjena diplomata između naših država je mnogo doprinijela i postavila dobre temelje za buduću saradnju. Naša provincija koja se nalazi na zapadu Kine je veoma bogata prirodnim resursima i velikom populacijom, te ću po povratku prenijeti utiske iz Crne Gore predlažući da što više investitora uloži svoj kapital u vašu lijepu zemlju" kazao je Dongšeng.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kine u Crnoj Gori, Ži Žaolin koji je naglasio da je cilj posjete uspostavljanje saradnje između provincije Sičuan i Podgorice.

Bonus video: