Hiršl novi izvršni direktor Societe Generale banke

Dosadašnji glavni izvršni direktor, Branka Pavlović, bila je na toj poziciji od septembra 2009. godine. Pavlović će nastaviti angažman u okviru Societe Generale grupe, na poziciji predsjednika Odbora direktora u Ohridskoj banci u Makedoniji
70 pregleda 0 komentar(a)
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2014. 13:12h

Za glavnog izvršnog direktora Societe Generale banke Montenegro danas je imenovan Miroslav Hiršl.

Dosadašnji glavni izvršni direktor, Branka Pavlović, bila je na toj poziciji od septembra 2009. godine. Pavlović će nastaviti angažman u okviru Societe Generale grupe, na poziciji predsjednika Odbora direktora u Ohridskoj banci u Makedoniji.

Iz Societe Generale banke saopšteno je da je Hiršl rođen u Češkoj, a akademske studije Međunarodne trgovine i bankarstva završio je na Ekonomskom Univerzitetu u Pragu. Postdiplomske studije završio je u Školi za bankarstvo u Koloradu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Hiršl je profesionalnu karijeru počeo 1996. godine u Komerčni banci, jednoj od vodećih banaka na češkom tržištu, koja je kasnije postala dio Societe Generale grupe. Radio je na različitim menadžment pozicijama u prodajnoj mreži kao i u centrali banke, kako u radu sa građanima tako i u korporativnoj oblasti.

Kompaniji Modra pyramida, najvećem ogranku Komerčni banke i velikoj specijalizovanoj banci sa fokusom na stambeno finansiranje i finansijsko savjetovanje pridružuje se 2006. godine. Počeo je kao direktor komercijalnog sektora, a posljednjih nekoliko godina je bio na poziciji potpredsjednika Upravnog odbora i prvi zamjenik generalnog direktora.

Bonus video: