Bivši radnici GRO-a organizuju protest 22. decembra u Bijelom Polju

„Pozivamo sve građne sjevernog regiona da nam se pridruže na gradskom trgu u Bijelom Polju, kako bi pokazali Vladi i Skupštini da se ne predajemo u borbi za državu, ali protiv pljačke sjevera Crne Gore, uništavanja i iseljavanja građana, nezaposlenosti, neravnopravnosti, podjela i ugrožavanja ljudskih prava“, navodi se u saopštenju predstavnika bivših radnika GRO Radnik, Svetozara Čabarkape
50 pregleda 4 komentar(a)
GRO Radnik, Foto: GRO Radnik
GRO Radnik, Foto: GRO Radnik
Ažurirano: 14.12.2014. 15:15h

Bivši radnici bjelopoljskog preduzeća GRO Radnik pozvali su građane opština sa sjevera Crne Gore da im se 22. decembra pridruže na velikom građanskom protestu, koji će biti organizovan na gradskom trgu u Bijelom Polju.

„Pozivamo sve građne sjevernog regiona da nam se pridruže na gradskom trgu u Bijelom Polju, kako bi pokazali Vladi i Skupštini da se ne predajemo u borbi za državu, ali protiv pljačke sjevera Crne Gore, uništavanja i iseljavanja građana, nezaposlenosti, neravnopravnosti, podjela i ugrožavanja ljudskih prava“, navodi se u saopštenju predstavnika bivših radnika GRO Radnik, Svetozara Čabarkape.

On je pozvao i sve građane, radnike, nezaposlene i studente iz drugih opština u Crnoj Gori da se pridruže protestu, koji će biti organizovan pod sloganom Svi zajedno za spas sjevera.

„Pozivamo ih da nam pomognu da se izborimo za svoja prava i ukažemo na katrastofalnu ekonomsku politiku u Crnoj Gori. Premijer Milo Đukanović je otvaranjem dionice puta prema Pljevljima poručio građanima da Vlada ulaže u sjeverni region, a mi mu poručujemo da se od toga ne možemo nikako prehraniti i da hoćemo samo ono što je naše“, kazao je Čabarkapa.

On je dodao da će na protestu biti pročitani zahtjevi građana sjevera, koji su saopšteni na protestima u Rožajama.

„Od tih zahtjeva ne odustajemo po bilo koju cijenu. Povratka nema dok se god svi zahtjevi ne ispune i građani u sjevernom regionu ne budu tretirani ravnopravno sa ostalim u državi“, poručio je Čabarkapa.

Bonus video: