Pravedna: Državna politika ide u pravcu ekonomske kapitulacije

"Nepodnošljivo je slušati premijera Mila Đukanovića ili resorne ministre kako kritikuju privredni i društveni ambijent koji su sami stvarali ili kada se hvale novim zaduživanjima i niskim kamatnim stopama"
3 komentar(a)
Vlada sjednica, Foto: Gov.me
Vlada sjednica, Foto: Gov.me
Ažurirano: 13.12.2014. 10:39h

Crnogorska državna politika ide u pravcu ekonomske kapitulacije zemlje, što zahtijeva odlučan otpor kritičke i opozicione javnosti, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore.

Predstavnici Pravedne su kazali da je crnogorska Vlada, nakon sloma ekonomske politike, postala tragikomična u saopštavanju ekonomsko-finansijske poruka i stavova.

"Ta vrsta retorike još je jedino inspirativna za satiričare i karikaturiste. Nepodnošljivo je slušati premijera Mila Đukanovića ili resorne ministre kako kritikuju privredni i društveni ambijent koji su sami stvarali ili kada se hvale novim zaduživanjima i niskim kamatnim stopama", navodi se u saopštenju.

Iz Pravedne su dodali da su stvari još gore kada Đukanović i resorni ministri "slavodobitno" saopšte da su u međuvremenu obezbijedili još po neku "milosrdnu donaciju" zapadnih partnera.

Oni su podsjetili da je Vlada planirala da naredne godine, osim podrške kineskim kompanijama, dodatno zaduži zemlju sa 137 miliona EUR u okviru devet kreditnih linija, dok će istovremeno izdati garancije za pokriće oko 102 miliona eura namijenjenih za nove kreditne aranžmane ili ugovorene poslovne projekte.

Vlada će se, pored toga, zadužiti sa 650 miliona eura zbog vraćanja prispjelih dugova i servisiranja budžetskog deficita.

"Nema dileme da se ekonomska misao Vlade pretežno svela na samoubilačko zaduživanje i moljakanje Brisela za materijalnu podršku. Takva državna politika ide u pravcu koji se svodi na ekonomsku kapitulaciju Crne Gore, što zahtijeva odlučan otpor kritičke i opozicione javnosti", poručili su iz Pravedne.

Bonus video: