Dostavljena ponuda za kupovinu akcija kompanije "Poliex" u Beranama

Ponuđač je preuzeo i obavezu da u naredne tri godine zadrži 42 zaposlena radnika koji se nalaze u stalnom radnom odnosu u AD Poliex i da u 2015. godini primi novih 10 radnika u stalni radni odnos"
68 pregleda 0 komentar(a)
tender, dokumenta, Foto: Shutterstock.com
tender, dokumenta, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.12.2014. 14:54h

Konzorcijum "Prva Iskra-Namenska" iz Srbije i Slavko Vujisić iz Podgorice dostavio je ponudu za kupovinu 50,7532 odsto akcijskog kapitala hemijske industrije "Poliex" – Berane, koja podrazumijeva obavezujuću cijenu od 138.500 eura za 197.811 akcija Društva, odnosno 70,02 centa po akciji.

Kako je saopšteno iz Tenderske komisije konzorcijum je ponudio i realizaciju investicionog plana, koji uključuje ulaganje u adaptaciju i rekonstrukciju postojećih objekata i infrastrukture i proizvodni proces u AD Poliex u iznosu od 500.000 eura, kao i nenovčana ulaganja od 700.000 eura za prenošenje know – how za proizvodnju više proizvoda.

"Ponuđač je preuzeo i obavezu da u naredne tri godine zadrži 42 zaposlena radnika koji se nalaze u stalnom radnom odnosu u AD Poliex i da u 2015. godini primi novih 10 radnika u stalni radni odnos. Takođe, Konzorcijum je izrazio namjeru da nastavi sa angažovanjem radnika na određeno vrijeme, shodno potrebama kompanije, i da uspostavi praksu isplate bonusa zaposlenima za ostvarene rezultate iznad planiranih. Konzorcijum se takođe obavezao da će poštovati postojeći kolektivni ugovor i neće tražiti njegovu izmjenu u periodu od tr) godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će komisija u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova, utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

Bonus video: