Poljoprivrednicima predstavljen IPARD like projekat

Odziv poljoprivrednika na promocijama bio je veliki, a predstavnici direktorata pojasnili su im uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva
99 pregleda 1 komentar(a)
IPARD like, Foto: Obrad Pješivac
IPARD like, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.12.2014. 14:42h

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, poljoprivrednicima iz opština Žabljak i Šavnik prezentirali su IPARD like projekat bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

Odziv poljoprivrednika na promocijama bio je veliki, a predstavnici direktorata pojasnili su im uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

"Kroz javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za investicije u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD like, poljoprivrednim proizvođačima biće na raspolaganju 4,1 milion eura. Puni naziv IPARD like projekta je „EU/IPA projekat izgradnje institucija u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori“, a finansira ga Evropska unija u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Projekat implementira Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Svjetskom bankom. Prijem aplikacija obaviće se od 29.decembra ove do kraja februara naredne godine. Pojedinačni iznos investicija se kreće od deset do 100.000 eura pri čemu je iznos podrške 50, a za one opštine na više od 600 metara nadmorske visine, 60 odsto.

Mlade poljoprivrednike sleduje dodatnih pet posto podrške. Prilikom utvrđivanja modaliteta za realizaciju ovog programa i namjene sredstava korišćena su pozitivna iskustva MIDAS programa", kaže predstavnik Direktorata Luka Đukanović koji smatra da se radi o povoljnom pozivu koji poljoprivrednici treba da iskoriste.

Bonus video: