Miličković reagovao na krivičnu prijavu: Joksimoviću, što bi rekao Šojić, "polako sa zatvori"

Miličković je naveo da čeka "da neko iz Vlade, premijer ili ministarka Dragica Sekulić, direktori iz EPCG, tužioci, ili predsjednik Apelacionog suda, u jednočasovnoj TV emisiji, koju će sam platiti, s njim sučele argumente.
3389 pregleda 1 komentar(a)
Miličković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miličković, Foto: Arhiva "Vijesti"

Reagujući na juče objavljene izvode iz krivične prijave koju je predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) Momo Joksimović predao tužiocima protiv njega, manjinski akcionar Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Vasilije Miličković je poručio da ga, za razliku od Joksimovića, "brine da se dešavaju sulude organizovane pljačke", kao što je to, kako tvrdi, bio slučaj u EPCG prilikom preizimanja Rudnika uglja Pljevlja.

"Pljačke se dešavaju i to od vrha Vlade Crne Gore, a brine me što ljudi poput Lekića, Mandića, Krivokapića, Medojevića, Jokovića, Kneževića koji su tzv.lideri opozicije šute pune dvije godine, što se pred njihovim očima dešava ovo brutalno raskubanje državnih resursa. Zaista se evo i javno pitam, je li ih bar malo stid što svaki mjesec primaju ogromne plate sa grbače ojađenog i osiromašenog naroda. G.Joksimoviću, što bi rekao (Srećko) Šojić: "polako sa zatvori", naveo je Miličković u reagovanju.

Predsjednik PIR-a podnio je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Miličkovića, zbog "iznošenja u javnosti, grubih neistina: protiv predsjednika Vlade, nadležnih ministara, upravnih odbora u EPCG, pojedinih sudija i tužilaca, čime je povrijedio ugled, čast i dostojanstvo ovih crnogorskih organa i institucija, i odgovornih lica u njima".

Joksimović je zatražio od tužilaca da Miličkovića odmah privedu i zatvore najmanje 30 dana.

"G. Joksimoviću, vaša krivična prijava koju ste podnijeli VDT protiv mene je potpuno opravdana i logična da nije jedne male sitnice koju ste naveli u zadnjoj rečenici da g. Miličković ne shvata da se ponekad može donijeti odluka i od strane manjinskih akcionara, kao u ovom slučaju, kada su za otkup akcija Rudnika, glasali na skupštini akcionara EPCG, manjinski akcionari sa 0,087 odsto akcijskog kapitala i donijeli validnu odluku. G. Joksimovicu upravo tu "leži zec" i pored svih mojih napora moj mozak, moj razum, dakle, logika ne prihvata da akcionar sa devet mikrona akcijskog kapitala, donosi tako značajne odluke za sve građane i državu, a da je Vlada Duška Markovića uzdržana", dodao je Miličković.

On je dalje naveo da čeka "da neko iz Vlade, premijer ili ministarka Dragica Sekulić, direktori iz EPCG, tužioci, ili predsjednik Apelacionog suda, u jednočasovnoj TV emisiji, koju će sam platiti, s njim sučele argumente.

"Ako se odlučite za Spuž onda me tamo trebate smjestiti na višegodišnji boravak jer sam i ja svjestan lične odgovornosti da ukoliko sam neargumentovano napadao-klevetao odgovorne ljude u Vladi u sudstvu i tužilaštvu moram snositi sankcije, jer javno izgovorena riječ obavezuje moralne ljude. G. Joksimoviću,kao što vidite vaše mišljenje, ipak, ne dijele zastićene ličnosti u Crnoj Gori, osobe za čije ste zdravstveno i moralno stanje zabrinuti jer bi me oni poodavno utamničili već će oni, gospodine, na vašu i moju žalost, pobjeći od bilo kojeg komentara, od sučeljavanja jer u svjesni svoje krivice i odgovornosti i po ko zna koji put će probati da napade ignorišu. Na žalost moju i opozicionih građana to im može biti jer mi nemamo opozicionih partija i lidera, jer da ih imamo ovo bi se davno prekinulo", zaključio je u reagovanju Miličković.

Bonus video: