Murić: Bošković se inati sa građanima sjevera CG

„Zato mu poručujemo da ćemo se itekako boriti za svoja prava i da će doći vrijeme kada će mu osiromašeni narod sa sjevera suditi. I veći od njega su kroz istoriju došli pred sud naroda pa će i on“
86 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2014. 16:35h

Predsjednik rožajskog Udruženja invalida rada Hajran Murić je ocijenio da se ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković „očigledno inati sa građanima sa sjevera Crne Gore kojima želi da pokaže da mu niko ne može ništa i da je on iznad naroda i sirotinje“.

„Zato mu poručujemo da ćemo se itekako boriti za svoja prava i da će doći vrijeme kada će mu osiromašeni narod sa sjevera suditi. I veći od njega su kroz istoriju došli pred sud naroda pa će i on“, kazao je Murić koji smatra da je Bošković svojim činjenjem doprinio još većem siromaštvu.

„Nije ispoštovao dogovor o penzionisanju invalida rada, a bez hljeba je ostavio i preko 500 rožajskih porodica kojima je ukinuo socijalu. Kad gladni stomaci zapište, razum se ne pita, pa pozivamo Boškovića da još jednom preispita svoje odluke“, rekao je Murić.

Predsjednik Invalida rada iz Pljevalja Hidajet Klepo je kazao da je izjava potparolke Ministarstva rada Marije Jovović da invalidima rada sa sjevera ništa nije obećano čista laž.

„Lično nam je njen pretpostavljeni, ministar Bošković obećao da će realizovati obećanje u okviru kojeg niko neće imati penziju manju od 158 eura, što su i bili naši zahtijevi. Zašto se sada predomislio pa je to samo obezbijedio jednoj grupici iz Bijelog Polja koji su DPS članovi i podanici, to on najbolje zna“, rekao je Klepo.

Predsjednik kolašinskih invalida rada Žarko Peković je pozvao rožajske kolege da istraju u borbi za svoja prava.

„Žalosno je što Bošković i Jovovićeva vrijedaju taj narod. Da li je to što su Bošnjaci-Muslimani ne znam, ali se ne smiju zaplašiti niti dopustiti da ih pobijede.“, rekao je Peković.

On je poručio Rožajcima da budu jedinstevni u protestima koji se svakog petka u 13 sati održavaju na gradskom trgu, te pozvao sve kolege sa sjevera da im pruže podršku.

„Pridružimo se Rožajcima i ne dozvolimo više da Vlada Crne Gore i Ministarstvo rada i socijalnog staranja manipulišu sirotinjom. Pridružimo se i Bjelopoljcima na protestu koji su najavili za 22. decembar, tražimo svoja prava sa svih ulica i trgova. Ne smijemo više dopustiti da nas tretiraju kao gradjane trećeg reda.“, rekao je Peković.

Bonus video: