Tivat: "Mimozu" daju da riješe dugove

U menadžmentu tivatskog HTP smatraju da bi se hotel mogao prodati između pet i osam miliona eura
165 pregleda 2 komentar(a)
hotel Mimoza
hotel Mimoza
Ažurirano: 09.12.2014. 14:43h

Menadžment HTP „Mimoza“ Tivat predložio je akcionarima da donesu odluku o prodaji istoimenog hotela koji se nalazi u srcu Tivta.

„Tačno je da smo predložili takvu odluku koja će se naći na dnevnom redu Skupštine akcionara 22. decembra. Prodajom hotela došli bismo do novca koji bi nam omogućio da izađemo iz dugova i kredita što smo ih podigli za detaljnu rekonstrukciju hotela 'Pine', a dobićemo i materijalnu osnovu za neophodnu rekonstrukciju hotela 'Kamelija' u Donjoj Lastvi. Uz to, od tog novca ponudili bismo i socijalne programe za višak radnika, kao i isplatu manjinskih akcionara koji možda više ne žele zadržati portfelj u firmi“, potvrdio je „Vijestima“ direktor HTP „Mimoza“ Marko Petričević.

Iako cijena još nije određena, u menadžmentu tivatskog HTP smatraju da bi se hotel „Mimoza“ mogao prodati za cifru između pet i osam miliona eura. Tivatsko turističko preduzeće inače, kao većinski vlasnici već godinama kontrolišu podgorički i beogradski biznismeni Veselin Barović i Đorđe Nicović.

Hotel „Mimoza“ najstariji je aktivni tivatski hotel i podignut je daleke 1958. godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine. Hotel se nalazi u centru Tivta, u malom parku na 20 metara od mora.

Bonus video: