Napadnut vođa Novog sindikata DKP-a Željko Vujadinović

Njega je, kako se sumnja napao (N.H.) jedan od radnika fabrike koji nije član Novog sindikata DKP-a
72 pregleda 8 komentar(a)
Željko Vujadinović, Foto: Boris Pejović
Željko Vujadinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2014. 09:32h

U krugu fabrike cigareta Duvanskog kombinata u stečaju prije 40 minuta došlo je do incidenta u kojem je fizički napadnut predsjednik Novog sindikata DKP-a Željko Vujadinović, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Njega je, kako se sumnja napao (N.H.) jedan od radnika fabrike koji nije član Novog sindikata DKP-a. On je uz prijetnje i zalijetanje uspio da Vujadinovića uhvati za jaknu, ali su veći incident spriječili radnici DKP-a koji su bili u neposrednoj blizini.

“Ovo je samo jedan u nizu orkestriranih napada ljudi bliskih poslovodstvu DKP-a. Nije prvi put da se dešavaju prijatnje i napadi verbalni i fizički.Vikao je „koga ti nazivaš licemjerima u tekstovima“...Ovo više kao čovjek, ni kao sindikalac ne mogu da podnesem“, kazao je u kratkom telefonskom razgovoru „Vijestima“ Vujadinović koji je trenutno na putu ka Centru bezbjednosti Uprave policije u Podgorice gdje će prijaviti fizički napad.

Vujadinović je podsjetimo u jučerašnjem broju Vijesti reagovao je na navode predsjednika borda DKP-a dr Ilije Kračkovića, objavljene prošle sedmice.

U tom reagovanju on je istakao da u firmi vlada anarhija, dok su poslovodstvo i Sindikat nijemi posmatrači svega što se dešava iz samo njima dobro znanih razloga. Vujadinović je ocijenio da će “najveći ceh će platiti zaposleni zbog činjenice da su bili kolebljivi i malograđanski licemjerni,vjerujući da će ovo stanje anarhije vječno trajati”.

Bonus video: