Krtoljani o premijerovom planu: Katarci moraju sačekati Sud

Đukanović je na sastanku Savjeta stranih investitora kazao da je "problem oko privatne imovine na Pržnu riješen“ i da će QD „u roku od nekoliko sedmica da započne radove na kompleksu Plavi horizont"
166 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Starčević (Novina)
Ivan Starčević (Novina)
Ažurirano: 08.12.2014. 19:27h

Jedan od vlasnika zemljišta u kompleksu uvale Pržna - Plavi horizont u Krtolima, Ivan Starčević, ocijenjio je „neutemeljenom i nepotpunom“ najavu premijera Mila Đukanovića da će katarski državni investicioni fond Qatari Diar (QD) ubrzo krenuti u izgradnju dugo očekivanog 350 miliona eura vrijednog, turističko-rezidencijalnog kompleksa na toj lokaciji.

Đukanović je na sastanku Savjeta stranih investitora kazao da je "problem oko privatne imovine na Pržnu riješen“ i da će QD „u roku od nekoliko sedmica da započne radove na kompleksu Plavi horizont".

„Tako neutemeljene i nepotpune izjave, koje su vjerovatno date zbog dnevno političkih ciljeva, bi bilo realno očekivati od nekog službenika Vlade nižeg ranga“, kazao je Starčevič „Vijestima“.

Starčević je kazao da će se vlasnici boriti protiv pokušaja zloupotrebe Zakona o eksproprijaciji i institucije javno-opšteg interesa države Crne Gore.

“Za turističke vile sa 5 i više zvjezdica može se utvrditi javni-opšti interes, ali i to uz određena ograničenja. Turistička naselja, hoteli kondo, apart i garni tipa, su isključeni iz te kategorije, a po UP Pržna II, očito je da se radi o kondo-naselju gdje će luksuzne turističke vile biti prodate na tržištu“, kazao je Starčevič.

On je naveo da su pred Upravnim sudom pokrenuli poništenje odluke o utvrđenju javnog interesa na njihovim parcelama. Na rješenja o eksproprijaciji su se žalili Ministarstvu finansija, kao drugostepenom organu, koje ih je odbilo pa će i zbog ovoga pokrenuti spor pred Upravnim sudom.

“Tako da će Vlada imati dva aktivna spora pred Upravnim sudom za zemlju za koju premijer tvrdi da je vlasnički već riješena. Po dosadašnjem iskustvu, ti sporovi sigurno traju mnogo duže od nekoliko sedmica o kojima govori premijer”, kazao je Starčević.

Bonus video: