Intenziviranje saradnje Crne Gore sa Svjetskom bankom

Žugić je ukazao na osnovne planove Ministarstva finansija za naredni period u okviru kojih su detektovane oblasti čijem unaprijeđenju bi SB mogla značajno doprinijeti
0 komentar(a)
Nichola Dyer, Radoje Žugić, Foto: Gov.me
Nichola Dyer, Radoje Žugić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.12.2014. 16:05h

Svjetska banka (SB) će u narednom periodu intenzivirati komunikaciju kako bi konkretizovala naredne korake saradnje sa Crnom Gorom i razmotrila sve vidove dostupne pomoći, najavila je koordinator programa te finansijske institucije za Crnu Goru, Nichola Dyer.

Ona se sastala sa ministrom finansija, Radojem Žugićem, a sastanak je bio prilika da se razmotri šira agenda buduće saradnje Crne Gore i SB u okviru novog Okvira partnerstva, koja će biti bazirana na dosadašnjim rezultatima i angažmanu te finansijske institucije u Crnoj Gori.

"Dyer je prenijela spremnost institucije koju predstavlja da razmotri sve vidove dostupne pomoći, kako tehničke, tako i finansijske", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su se, kako se dodaje, osvrnuli na projekte koji su realizovani u okviru sadašnje strategije i rekli da su zadovoljni saradnjom koja se pokazala uspješnom na više polja.

Žugić je ukazao na osnovne planove Ministarstva finansija za naredni period u okviru kojih su detektovane oblasti čijem unaprijeđenju bi SB mogla značajno doprinijeti.

"Riječ je o ekspertskoj pomoći stručnjaka SB u izradi analize finansijskog stanja lokalnih samouprava, u cilju iznalaženja održivog rješenja, kao i razmatranje mogućnosti pružanja budžetske podrške za sektor zdravstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: