Rađenovićevu administraciju sud spasio od "Gugi komerca"

Na ime raznih rješenja koje su u minulih pola godine izrekli javni izvršitelji sa računa metropole turizma „skinuto“ je ni manje ni više nego pet miliona eura, što je gotovo paralisalo rad lokalne uprave
98 pregleda 5 komentar(a)
Branislav Savić, Foto: Vuk Lajović
Branislav Savić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.12.2014. 14:55h

Upravo najnovija blokada računa bila je kap koja je prelila čašu, pa je lokalna uprava uputila oštar prigovor vijeću Privrednog suda na način na koji je javni izvršitelj donio rješenje da se blokira račun i „Gugi komercu“, čiji je vlasnik Branislav Savić, isplati cjelokupan dug. Prethodno je pred istim tim sudom postignuto sudsko poravnanje.

Na ime raznih rješenja koje su u minulih pola godine izrekli javni izvršitelji sa računa metropole turizma „skinuto“ je ni manje ni više nego pet miliona eura, što je gotovo paralisalo rad lokalne uprave.

Posljednje rješenje o izvršenju koje je izrekao podgorički javni izvršitelj, na ime čega je zbog neplaćena rate od 50 hiljada eura, kompaniji „Gugi komerc“, uslijedila blokada na kompletan iznos potraživanja od 750 hiljada eura, „natjeralo“ je Opštinu da uloži prigovor.

Kako je „Vijestima“ juče potvrđeno u Opštini rješenje je ukinuto, čime je račun deblokiran, a lokalna uprava tražiće povraćaj novca i oštetu.

Sekretarijat za pravnu zaštitu je u svome prigovoru detaljno pojasnio da je rješenje javnog izvršitelja pravno neosnovano, te je tražio od Vijeća Privrednog suda da ga poništi.

Ukazujući na propuste u samom rješenju iz resornog sekretarijata su podsjetili da su se Opština i kompnija „Gugi komerc“ usaglasile da lokalna uprava isplati ukupno potraživanje u mjesečnim ratama, te kako nije protekao rok za za namirenje potraživanja, predložili su ukidanje rješenja.

Iz toga razloga smatraju da je neosnovano da javni izvršitelj obavezuje Opštinu da izmiri cjelokupan dug, ako se znaju kakvi su uslovi sudskog poravnanja, kao i rokovi, koji su utvrđeni.

Manjak u opštinskoj kasi Budve i zbog čestih blokada

Budva je „meka“ za mnoge koji su uspjeli da brojnim rješenjima sudskih izvršitelja namire potraživanja, koja su stara i po nekoliko godina i decenija, svjedoči i milionski manjak , koji je napraveljn u kasi usljed brojnih blokada. Kompnija „Gugi komerc“, već godinama unazad je pokušavala da naplati potraživanja na ime izvedenih radova na brojnim kapitalnim projektima, koje je radila od 2006.

Oni su gradili puteve, veliki koncertni-sportski plato na Jazu, Vodeni grad, gradski vrtić.

Bonus video: