Sindikat radnika trgovine pozvao članove na protest "Radim a nemam"

"Sindikat radnika trgovine Crne Gore daje punu podršku zahtjevu granskih sindikata iz javnog sektora USSCG i SSCG za povećanje zarada i vraćanje Predloga Zakona o budžetu Vladi Crne Gore na doradu", piše u saopštenju
1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Skupština Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.12.2014. 15:01h

Sindikat radnika trgovine podržao je zahtjev granskih sindikata iz javnog sektora Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) za povećanje zarada i doradu Predloga zakona o budžetu i pozvao svoje članstvo da se pridruže protestu 6. decembra.

Protestni skup "Radim, a nemam" granskih sindikata koji zastupaju interese zaposlenih zakazan je za subotu u Podgorici, ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

"Sindikat radnika trgovine Crne Gore daje punu podršku zahtjevu granskih sindikata iz javnog sektora USSCG i SSCG za povećanje zarada i vraćanje Predloga Zakona o budžetu Vladi Crne Gore na doradu", piše u saopštenju.

Oni smatraju neprihvatljivim svako dalje urušavanje ekonomsko-socijalnih interesa zaposlenih u javnom sektoru, kao i svih građana Crne Gore.

Kako su naveli, zaposleni u sektoru trgovine najbolje razumiju tešku ekonomsku situaciju kolega iz javnog sektora jer se "sami nalaze na rubu egzistencije".

"Sindikat radnika trgovine Crne Gore poziva svoje članstvo i sve građane da se pridruže protestu. Krajnje je vrijeme da budemo jedinstveni i solidarni i ne dozvolimo da nam oduzmu i ovo malo radničkog dostojanstva što nam je ostalo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: