Novi tender za hotel Park u Bijeloj

Za hotel Park nekoliko puta je bezuspješno raspisivan tender
112 pregleda 0 komentar(a)
hotel park, Bijela, Foto: Slavica Kosić
hotel park, Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.12.2014. 13:41h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je danas novi tender za prodaju i zakup kompleksa hotela Park u Bijeloj.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 27. februara naredne godine.

Ponude mogu dostavljati iskusni domaći i međunarodni investitori, s finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji i upravljanju turističkim kapacitetima.

Ponude se dostavljaju za kupovinu hotela Park, sa pripadajućim zemljištem i opremom, uključujući i rekonstrukciju ili rušenje i izgradnju novog hotela u skladu sa uslovima iz Detaljnog urbanističkog plana Blaca – Jošica.

Svi zainteresovani mogu dostaviti i ponude za kupovinu objekta u funkciji ugostiteljstva i turizma, poznatog kao Kuća porodice Đurković sa pripadajućim pomoćnim objektima i zemljištem.

Zainteresovani ponuđači se mogu prijaviti i za zakup dijela lokaliteta koji predstavlja park.

Učešće na tenderu biće omogućeno svim zainteresovanima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju po cijeni od sedam hiljada eura i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Učesniku na tenderu biće omogućen obilazak kompleksa od danas do 27. februara naredne godine.

Ponuđač, uz ponudu, uplaćuje depozit ili dostavlja garanciju za ponudu u iznosu od 200 hiljada eura i to u formi bezuslovne bankarske garancije, naplative na prvi poziv, izdate od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili banke koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva učesnika na tenderu.

Ponuđač sa kojim se potpišu ugovori o kupoprodaji i investiranju i o zakupu biće obavezan da iznose kupoprodajne cijene i dijela zakupnine za prvih deset godina zakupa uplati u novcu, u roku određenom u ugovorima.

Ponuđeni iznos zakupa ne može biti manji od 60 centi po kvadratnom metru zakupljenog zemljišta godišnje.

Za hotel Park nekoliko puta je bezuspješno raspisivan tender.

Bonus video: