Bivši ministar finansija na čelu Borda direktora Societe Generale

U periodu od 2004. do 2010. godine bio je na poziciji pomoćnika ministra Vlade, nakon čega je do 2012. godine bio ministar finansija, a potom savjetnik predsjednika Vlade za ekonomiju i finansije
435 pregleda 2 komentar(a)
Milorad Katnić, Foto: Savo Prelević
Milorad Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2014. 12:42h

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro imenovala je Milorada Katnića za predsjednika Borda direktora kompanije.

Iz banke su saopštili da je prethodni predsjednik Borda direktora bila Sonja Miladinovski, koja je izabrana 2012.

„Miladinovski je bila član Borda od 2005. godine i njen dalji angažman će nastaviti kao član Borda“, navodi se u saopštenju.

Katnić je završio akademske studije Ekonomskog fakulteta u Podgorici, na Univerzitetu Crne Gore 2000. Na istom fakultetu magistrirao je 2005. godine, a 2010. je odbranio doktorsku tezu.

U periodu od 2004. do 2010. godine bio je na poziciji pomoćnika ministra Vlade, nakon čega je do 2012. godine bio ministar finansija, a potom savjetnik predsjednika Vlade za ekonomiju i finansije.

Katnić radi kao docent na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na Univerzitetu Donja Gorica i predavač je na Univerzitetu Crne Gore i prestižnim stranim univerzitetima kao što su The George Washington, Elliot School of International Affair i Harvard.

„Tokom karijere imao je iskustva i u bankarskoj sferi ekonomije Crne Gore kao član Upravnog odbora Podgoričke banke tokom 2005. godine, član administrativnog savjeta Razvojne banke Savjeta Evrope i član savjeta za finansijsku stabilnost Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Societe Generale banka Montenegro je dio Societe Generale grupe.

Bonus video: