Bjelopoljski gasterbajteri žele da investiraju i na crnogorskom primorju

96 pregleda 20 komentar(a)
Crnogorsko primorje, Foto: Bjelopoljska partija
Crnogorsko primorje, Foto: Bjelopoljska partija
Ažurirano: 30.11.2014. 09:46h

Vođeni iskustvom kako se to radi i u drugim zemljama, bjelopoljski gasterbajteri najavili su da žele investirati i na crnogorskom primorju, saopšteno je iz Bjelopoljske partije.

"U priobalju mora postoje veliki potencijali koji još nijesu iskorišćeni odnosno nijesu privedeni namjeni. Krčenje manje stjenovitog i kamenitog morskog priobalja kao i nasipanje obala sa ciljem izgradnje savremenih plaža predstavljao bi novi početak još jačeg ekonomskog razvoja juga naše zemlje. Ogroman dio zaobalja na crnogorskom primorju veoma sporo se razvija jer velika površina priobalja, koje čini pojas uz more, još nije iskorišćen zbog toga što se kameniti predio netaknuto pruža paralelno sa obalom. S obzirom na to da izgradnja savremenih plaza na navedeni način, kao i ubiranje plodova od turizma predstavlja unosan posao, naredni period biće karakterističan po ponudama biznismena prema državi, koji će pretvaranjem manje stjenovitog i kamenitog priobalja u savremene plaže naplatiti raspolaganjem istima na određeni period a nakon isteka tog roka, plaže na gazdovanje predati državi", navodi se u saopštenju koje potpisuje Milorad Drobnjak.

Iz BP navode da je "isplatljiva izgradnja turističkih objekata na određenim lokalitetima zaobalja uslovljena upravo izgradnjom takvih plaža u obližnjem priobalju".

"Veća udaljenost određenog lokaliteta od dobre plaže umanjuje intenzitet razvoja tog lokaliteta, tako da po tom pitanju potrebno je nešto preduzeti. Naš predlog državi je da pozove što veći broj investitora, koji bi na taj način gradili plaže u priobalju čime bi se pokrenuo i razvoj zaobalja. Za uzvrat investitorima, država bi trebala da obezbijedi stimulativne uslove za izgradnju hotela na tim lokalitetima. Izgradnjom novih turističkih potencijala crnogorsko primorje postalo bi snažnija turistička destinacija, što bi u bitnom omogućilo otvaranje novih radnih mjesta i postaklo brži ekonomski razvoj naše države", navodi se u saopštenju BP.

Bonus video: