Prijestonica Cetinje: Ispunili smo većinu preporuka DRI

“Time je Prijestonica Cetinje i formalno ispunila najveći dio preporuka iz izvještaja Državne revizorske institucije (DRI) o završnom računu za prošlu godinu”, saopšteno je iz Kabineta Bogdanovića
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2014. 15:38h

Odbornici u Skupštini Prijestonice Cetinje usvojili su danas, na predlog gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, izmjene Odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu.

“Time je Prijestonica Cetinje i formalno ispunila najveći dio preporuka iz izvještaja Državne revizorske institucije (DRI) o završnom računu za prošlu godinu”, saopšteno je iz Kabineta Bogdanovića.

Usvojene izmjene, kako su naveli, prevashodno su se odnosile na knjiženje i prikazivanje primitaka i izdataka u završnom računu za prošlu godinu, što je i predstavljalo ključnu osnovu za izrečeno mišljenje DRI.

“Pomenuti segmenti završnog računa korigovani su u skladu sa preporukama”, dodaje se u saopštenju.

Usvajanjem izmjena i dopuna Odluke o završnom računu, budžet Prijestonice Cetinje za prošlu godinu realizovan je na nivou od 7,8 miliona eura, što predstavlja izvršenje od 119 odsto u odnosu na plan.

“Implementacijom preporuka DRI, budžet Prijestonice Cetinje za prošlu godinu veći je za 600 hiljada eura u odnosu na ranije usvojeni završni račun”, navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno i da tim koji je formirao Bogdanović svakodnevno radi na ispunjavanju ostalih preporuka i da će se već na narednom okupljanju odbornika naći i rebalans budžeta za ovu, ali i Predlog odluke o budžetu za narednu fiskalnu godinu.

Iz Prijestonice su podsjetili da je Bogdanović, prije oko 20 dana, obrazovao tim koji će se baviti što skorijim ispunjenjem preporuka DRI.

“Iako je rok za implementaciju šest mjeseci, Prijestonica Cetinje je već danas ispunila najveći dio preporuka”, navodi se u saopštenju.

DRI je dala negativno mišljenje na završni račun budžeta Prijestonice Cetinje za prošlu godinu, jer nije istinito prikazala poslovanje.

Nadležni Kolegijum DRI dao je 38 preporuka koje se moraju ispoštovati u narednih pola godine.

Bonus video: