Đukanović: Uspješni započeti projekti Azerbejdžana podsticaj za buduća ulaganja

73 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović, Eldar Hasanov, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Eldar Hasanov, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.11.2014. 19:29h

Uspješno započeti investicioni projekti Azerbejdžana u Crnoj Gori predstavljaju dobar temelj za produbljivanje saradnje u obostranom interesu i podsticaj za buduća ulaganja u razvoj države, ocijenio je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa azerbejdžanskim ambasadorom, Eldarom Hasanovim.

Kako je saopšteno iz Vlade, u razgovoru su razmijenjena mišljenja o daljoj perspektivi saradnje Crne Gore i Azerbejdžana, uz obostrano zadovoljstvo sadržajem i rezultatima nedavne posjete Đukanovića Bakuu.

"U tom kontekstu, iskazano je interesovanje za realizaciju projekta putne infrastrukture, koji bi unaprijedio kvalitet saobraćaja na crnogorskom primorju i bio logistička podrška prestižnim rizortima u turizmu, od Tivta do Herceg Novog", kaže se u saopštenju.

Hasanov je, kako se navodi, prenio pozdrave predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i premijera Artura Rasizadea i čestitao Vladi Crne Gore na izvanrednim rezultatima u procesu integracija i uspješnom vođenju ekonomske politike.

"Sagovornici su razgovorali i o inicijativi za osnivanje Regionalnog centra azerbejdžanske kompanije SOCAR, u cilju očekivanog unapređenja odnosa u oblasti enegetike", dodaje se u saopštenju.

Dogovoren je nastavak razgovora na ekspertskom nivou u cilju sagledavanja mogućnosti za realizaciju iniciranih projekata.

Bonus video: