OK Budvanska rivijera mora da plati dug

Privredni sud potvrdio dugovanje od 230 hiljada eura prema MSC
853 pregleda 0 komentar(a)
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović

Privredni sud u Podgorici odbacio je žalbu Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera Budva, potvrdivši da su oni pravni nasljednici nekadašnjeg OK Budvanska rivijera, a time i da moraju izmiriti 230 hiljada eura Mediteranskom sportskom centru (MSC).

Time je stavljena tačka na sudski spor, koji je uprava MSC pokrenula protiv nekadašnjeg prvaka Crne Gore zbog nagomilanih dugovanja za korišćenje sportske sale. Privredni sud je još prije godinu i po donio presudu kojom se odbojkaški klub obavezuje da izmiri 229.739 eura, nakon čega je u maju prošle godine i menadždment opštinske firtme MSC preko javnog izvršitelja zatražio i naplatu.

OK Budvanska rivijera Budva, koji je osnovan u avgustu 2016. tvrdi da nema nikakvih obaveze prema MSC, već da to ima OK Budvanska rivijera koji je Uprava za sport u junu 2016. izbrisala iz registra.

Iz MSC i juče je upućena ponuda klubu o zaključivanju vansudskog poravnanja, po kome bi ovaj sportski klub na ime duga preknjižio opštinskom preduzeću tri poslovna prostora koje ima u sporskom centru.

Time bi se, kako je za „ Vijesti“ kazao direktor Nikola Vučićević, na najbolji način riješiio problem dugovanja odbojkaškog kluba, koja su potvrđenja pravosnažnom presudom privrednog suda.

Riječ je o tri poslovna prostora od 82, 29 i 47 kvadrata na prvom spratu MSC, a koja su uknjižena na ofšor firmu “Victoria enterprises“, u kojima je dugi niz godina bilo sjedište odbojkaškog kluba.

Nekadašnji crnogorski prvak, koji je godinama iz budžeta Opštine dobijao i po 250 hiljada eura, zapao je u velike finansijske probleme, zbog čega su ostala nagomilana dugovanja, pa osim MSC na isplatu čekaju i bivši igrači, autoprevoznik “Mediteran expres”, restoran “Kužina” i mnogi drugi...

Bonus video: