Bogdanović pozvao Kineze da investiraju u Crnu Goru

“Gradonačelnik Bogdanović pozvao ih je da svoje poslovne planove ostvare u Crnoj Gori, pri čemu ih je posebno upoznao sa podsticajima koje investitorima nudi Prijestonica Cetinje”, navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Ma Hansuan, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Ma Hansuan, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 26.11.2014. 10:13h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i gradonačelnik kineskog grada Dujianđiana Ma Hansuan potpisali su danas Memorandum o uspostavljanju saradnje dva grada.

Kako se navodi u saopštenju, memorandumom je predviđena saradnja na bojnim poljima, poput ekonomije, trgovine, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ali i u građevinarstvu i u pogledu međunarodne razmjene.

Tokom bilateralnog sastanka u Dujianđianu, gradonačelnici su ocijenili kako uspostavljanje odnosa između dva grada može doprinijeti produbljivanju međudržavne saradnje, pri čemu je, kako se navodi, naglašeno kako postoji značajan prostor za bilateralne aktivnosti u oblastima kulture, turizma i obrazovanja, a prije svega i sferi privrede.

Tokom posjete, Bogdanović je obišao i biznis zonu Dujianđiana, u čijim je sadržajima zaposleno više od 60.000 ljudi.

Tom prilikom on je razgovarao i sa rukovodstvom gradskih vlasti koje upravljaju biznis zonom, kao i sa predstavnicima više kompanija koje imaju ambiciju da se u narednom periodu predstave i na evropskom tržištu.

“Gradonačelnik Bogdanović pozvao ih je da svoje poslovne planove ostvare u Crnoj Gori, pri čemu ih je posebno upoznao sa podsticajima koje investitorima nudi Prijestonica Cetinje”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: