Vuletić: Teško ostati ravnodušan na Boškovićevu ironiju

Vuletić je zapitao javnost u čemu je napredak ove vlasti i ove Vlade, ako standard gradjana stalno opada, nezaposlenost raste, kao i prijevremeno odlaženje radnika u penziju, a time i sve veće ugrožavanje Fonda PIO za izmirivanje zakonskih obaveza
0 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.11.2014. 12:55h

Prosto je nemoguće odoljeti, a ne reagovati na izrečenu ironiju od strane ministra za rad, zdrastvo i socijalnu politiku gospodina Predraga Boškovića, da se penzije neće smanjivati u narednoj godini, kazao je Vojo Vuletić, predsjednik partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore.

"Taj neukus i pored saznanja da ekonomija zemlje zbog te i takve Vlade je u stalnom nazadovanju, kao što je i standard građana u stalnom opadanju, sem elite na vlasti, a posebno je pad standarda evidentan kod penzionerske populacije i obespravljenih radnika, čija ugroženost se najviše osjeća na sjeveru zemlje što se potvrđuje i izražavanjem nezadovoljstva na protestima koji se održavaju ovih dana u Rožajima", poručio je Vuletić.

Vuletić je zapitao javnost u čemu je napredak ove vlasti i ove Vlade, ako standard gradjana stalno opada, nezaposlenost raste, kao i prijevremeno odlaženje radnika u penziju, a time i sve veće ugrožavanje Fonda PIO za izmirivanje zakonskih obaveza.

"Vlada je za prethodne dvije godine „zamrzavanja penzija“, prosječnog penzionera ostavila bez 259 evra , ili skoro jednog iznosa penzije. Dok je budžet države napunila skoro sa 29 miliona evra. Ne treba ostaviti, a ne navesti , da je vlada iz tih sredstava , oduzetih od penzionera, „pomagala“ penzionere i gradila u nekim gradovima stanove za penzionere, a sve to promovisala kao brigu vlade za socijalno i stambeno ugrožene pripadnike ove populacije i sve to ostvarivala, bez zakonske transparentnosti, preko Saveza udruženja penzionera i njegovih opštinskih jedinica.

Tako da nije teško zaključiti o kakvoj „brizi“ ove vlade , je riječ i da će penzioneri, zbog te i takve „brige“ zbog dvogodišnjeg „zamrzavanja penzija“ u narednoj i svim narednim godinama biti uskraćeni, jer će osnovica za buduće uskladjivanje biti sadašnja „zamrznuta penzija“, a ne ona koja je trebala biti povećana za 5,1% kako je predlagala Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore, o čijem predlogu gospoda narodni poslanici većinske vlasti u Parlamentu nijesu htjeli ni da diskutuju, jer taj predlog zakona nijesu htjeli ni da stave na dnevni red.

Eto uvaženi penzioneri, ocijenite kome ste dali glas, a ja kažem „sram ih bilo“, jer oni veoma ugodno uživaju u svojim privilegijama i to bez ikakve odgovornosti, već se zajedno sa Vladom rugaju ovoj populaciji i mnogim obespravljenim i poniženim gradjanima.

Na nama je uvaženi penzioneri i invalidi, kao i mnogi obespravljeni gradjani Crne Gore , što da preduzimamo kako bi ovu bezdušnu vlast i vladu urazumili da i mi imamo pravo na život, a ne samo oni i još više njihova elita. Istina, njih je teško izmoliti, a još manje ubijediti ako im se ne trese tlo pod nogama. To i jeste najbolji lijek, njihova smjena", zaključio je Vuletić.

Bonus video: