DPS i SDP još pregovaraju o Kraljičinoj plaži i Svetom Stefanu

SDP se protiv da se zemljište između Bara i Budve na kojem se prostire Kraljičina plaža proda arapskoj Royal grupi po 50 eura za kvadrat. Oni traže da taj iznos bude veći
110 pregleda 6 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Screenshot (YouTube)
Vujica Lazović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.11.2014. 19:32h

Mjesec i po nakon dogovora Demokratske partije socijalista (DPS) Socijaldemokratske partije (SDP) o formiranju vlasti u Podgorici, još se čeka na aneks koalicionog sporazuma partnera na vlasti.

Ministar za informaciono društvo i potpredsjednik u Vlade i SDP-a Vujica Lazović očekuje da sporazum bude potpisan sljedeće sedmice.

"Mi smo značajan dio koalicionog sporazuma usaglasili, ostalo je nekoliko otvorenih pitanja, a ta pitanja ćemo vjerovatno razjašnjavati i poslije potpisivanja sporazuma, jer smo ih ostavili kao pitanja o kojima bi trebalo povesti jednu principijelnu raspravui i nešto što će predstavljati i mjesto ukrštanja politika koalicionih partnera u narednom periodu", kazao je Lazović.

Ta otvorena pitanja su prodaja Kraljičine plaže i aneks ugovora o zakupu Svetog Stefana. SDP se protiv da se zemljište između Bara i Budve na kojem se prostire Kraljičina plaža proda arapskoj Royal grupi po 50 eura za kvadrat. Oni traže da taj iznos bude veći.

SDP nije saglasan ni da se grčkoj kompaniji Adriatic Properties produži zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, a hotela Kraljičina plaža sa sa 30 na 90 godina. Grčka kompanija traži i nižu cijenu zakupa 30 odsto.

Bonus video: