Bez saglasnosti oko drugog bloka TE Pljevlja, neće biti novog ugovora sa A2a

On je najavio da će u naredna dva mjeseca razmatrati ugovor o prodaji Kraljičine plaže i aneks ugovora u vezi sa Svetim Stefanom
5 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Vlada Crne Gore
Vujica Lazović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.11.2014. 13:14h

Vlada sa italijanskom kompanijom A2A neće potpisivati novi ugovor, u vezi sa partnerstvom u Elektroprivredi (EPCG) ukoliko se ne postigne saglasnost oko izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, saopštio je vicepremijer Vujica Lazović.

On je kazao da su razgovori na tu temu u toku i najavio dolazak visokih predstavnika italijanske kompanije u ponedjeljak ili utorak u Crnu Goru, sa kojima će razgovarati o biznis planu i investicionom programu sporazuma.

"Ono što je u prvom planu kada je posrijedi novi ugovor Vlade sa A2A jesu razvojni projekti, tačnije drugi blok TE Pljevlja. A ukoliko se ne usaglasimo oko izgradnje drugog bloka onda sigurno novi ugovor sa njima nećemo potpisivati", rekao je Lazović nakon otvaranja Sajma telekomunikacija, informatike i digitalne opreme, Smart technologies, u šoping molu Delta City.

On je, govoreći o koalicionom sporazumu Socijaldemokratske i Demokratske partije socijalista, kazao da su sa koalicionim partnerom usaglasili većinu ekonomskih i političkih pitanja, a očekuje da će potpise staviti naredne sedmice.

On je najavio da će u naredna dva mjeseca razmatrati ugovor o prodaji Kraljičine plaže i aneks ugovora u vezi sa Svetim Stefanom.

Prema njegovim riječima, tim sporazumima možda se može pristupiti na drugi način, ali, sudeći po trenutnoj situaciji, nije optimista.

Lazović je, otvarajući Sajam, ocijenio da je to značajn skup koji doprinosu tehnološkom razvoju i napretku informacionog društva u Crnoj Gori.

"Posebno zadovljstvo je što ovo postaje tradicionalni sajam i što je posebna prilika da ponuđači predstave svojim potencijalnim partnerima, potrošačima svoje tehnološke proizvode, nova kompaktna rješenje i ono što determiniše ne samo sadašnjost već i ono što će determinisati i vrijeme pred nama", kazao je Lazović.

Sajam će se održati danas i sjutra u šoping centru Delta City, pod pokroviteljstvom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, a u organizaciji agencije Vision Event.

Tema ovogodišnjeg Sajma su inovacije u oblasti savremenih tehnologija, gdje će se predstaviti dvadesetak firmi i kompanija koje posluju u ICT oblasti u Crnoj Gori.

Bonus video: