SSCG: Smijenena grupa planira da fizički ukloni Nikčevića

"Napominjemo da je već izvjestan period u upotrebi krivotvoreni pečat koji ta neformalna grupa koristi i predstavlja se u ime Saveza"
4 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2014. 16:39h

Glavni odbor Saveza sindikata (SSCG) apelovao je na nadležne državne organe da se uključe u rješavanje situacije u toj sindikalnoj organizaciji, jer se ne može tolerisati, kako tvrde, neodgovorno ponašanje i pravno nasilje smijenjenih dugogodišnjih funkcionera.

Iz SSCG je saopšteno da na osnovu raspoloživih, nezvaničnih informacija, neformalna grupa u organizaciji smijenjenih sindikalnih funkcionera SSCG planira okupljanje sjutra, ispred prostorija Saveza, sa ciljem, kako kažu, fizičkog uklanjanja generalnog sekretara Marka Nikčevića, koji je legalno izabran većinom glasova na Kongresu SSCG.

"Napominjemo da je već izvjestan period u upotrebi krivotvoreni pečat koji ta neformalna grupa koristi i predstavlja se u ime Saveza. Nadležnim državnim organima već smo dostavili materijalne dokaze na okolnost nezakonite upotrebe pečata, zaštitnog znaka i memoranduma SSCG", navodi se u saopštenju.

Takva zloupotreba i krivotvorenje, kako smatraju u SSCG, mogu da uzrokuju nesagledive pravne i finansijske posljedice, ukoliko se bez odlaganja ne preduprijede.

"Glavni odbor je zabrinut da bi najavljeni fizički upad u prostorije Saveza mogao nepotrebno izazvati opasnost po bezbijednost zaposlenih u Stručnoj službi, koja već trpe zbog kontinuirane opstrukcije", rekli su iz SSCG.

Savez, kako se dodaje, želi da mu se omogući ambijent u kome će neometano preduzimati aktivnosti kako bi ostvario svoj osnovni zadatak, odnosno prosperitet svih radnika, nezavisno od nacionalne pripadnosti, pola, rase i vjere.

"Glavni odbor želi da vjeruje da Crna Gora iskreno teži punim integracijama u EU, da je rješena da usvoji evropske vrijednosti i standard konkretnim zalaganjem na svim društvenim poljima, kako bi dobila epitet pravne države", zaključuje se u saopštenju.

Članstvo 14 granskih sindikata i osam sindikalnih povjereništava su sredinom oktobra na Skupštini SSCG izglasali nepovjerenje generalnom sekretaru te sindikalne asocijacije, Marku Nikčeviću. Oni su odlučili da predsjednik Opštinskog povjereništva Budve, Radomir Milić, bude vršilac dužnosti generalnog sekretara do Vanrednog kongresa, koji je zakazan za 18. decembar.

Bonus video: