Davidović sada od Željezare traži 341.000 eura manje

U odnosu na prvobitni tužbeni zahtjev u iznosu od 3,44 miliona eura, Neksanov advokat Mitar Mugoša u završnoj riječi tražio je od suda da usvoji tužbeni zahtjev i precizirao je da ta kompanija potražuje od Željezare 3,1 milion eura
0 komentar(a)
Željezara, Foto: Ivan Petrušić
Željezara, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.11.2014. 19:17h

Saslušanjem direktora Instituta računovođa i revizora Radeta Šćekića i vještaka finansijske struke Milenka Popovića juče je u Privrednom sudu okončana rasprava po tužbi nikšićkog Neksana protiv Željezare u stečaju od koje traži nešto preko tri miliona eura.

Sudija Dijana Raičković presudu će donijeti u roku od 30 dana.

U odnosu na prvobitni tužbeni zahtjev u iznosu od 3,44 miliona eura, Neksanov advokat Mitar Mugoša u završnoj riječi tražio je od suda da usvoji tužbeni zahtjev i precizirao je da ta kompanija potražuje od Željezare 3,1 milion eura, odnosno, 341.329 eura manje.

U tom iznosu potraživanja 1,25 miliona eura odnosi se na novac koji je Neksan izdvojio za plate radnicima Željezare u stečaju, a 1,85 miliona na investiciona ulaganja koja mu nijesu priznata u stečajnom postupku.

Taj novac je Neksan, koji je u vlasništvu biznismena Miodraga Dake Davidovića, potrošio prije dvije godine na isplatu plata radnicima i ulaganja uoči prodaje njene imovine turskom Toščeliku u maju 2012.

Punomoćnik stečajne uprave Željezare Dragoljub Strugar tražio je od suda da odbaci tužbu.

Bonus video: