Tivat: Beskamatni kredit za unapređenje energetske efikasnosti

Maksimalni iznos kredita koji građani mogu dobiti iznosi 10 hiljada eura, sa rokom otplate od 60 mjeseci i kamatnom stopom od 0 posto za krajnjeg korisnika
71 pregleda 0 komentar(a)
banka kredit, Foto: Shutterstock
banka kredit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2014. 13:05h

Opština Tivat potpisala je ugovor o poslovnoj saradnji sa „NLB Montenegrobankom“ kako bi ta finansijka institucija građanima Tivta koji žele da unaprede energetsku efikasnost svojih objekata, obezbjedila povoljne kredite.

„Ovaj aranžman napravljen je u sklopu redovnih aktivnosti predviđenih trogodišnjim programom unapređenja energetske efikasnosti Opštine Tivat za period 2014-2016. Tim povodom na poseban račun „NLB Montenegrobanke“, Opština Tivat će transferisati iznos od 15.000 eura“, kazao je energetski menadžer tivatske lokalne uprave Petar Vujović.

Na taj način obezbijeđena je mogućnost povoljnog kreditiranja građana Tivta za unapređenje energetske efikasnosti njihovih kuća i poslovnih prostora, putem kupovine termoizolacionih materijala – demit fasade, kao i aluminijumske odnosno PVC bravarije, a u skladu sa aktima poslovne politike „NLB Montenegrobanke“.

Banka će odobravati beskamatne namjenske kredite građanima, koji ispunjavaju uslove da imaju državljanstvo Crne Gore, prijavljeno prebivalište u Opštini Tivat, vrše adaptaciju objekata koji se nalaze na teritoriji te opštine, imaju zasnovan radni odnos na neodređeno vrijeme i zaposleni su minimum šest mjeseci, te da primaju platu preko računa u „NLB Montenegrobanci“.

Maksimalni iznos kredita koji građani mogu dobiti iznosi 10 hiljada eura, sa rokom otplate od 60 mjeseci i kamatnom stopom od 0 posto za krajnjeg korisnika.

„Ovim primjerom dobre prakse,Tivat je postao prva opština u Crnoj Gori koja na ovaj način stimuliše svoje građane, dajući svoj puni doprinos promovisanju koncepta unapređenja energetske efikasnosti u lokalnoj zajednici“, zaključio je Vujović.

Bonus video: