Perišić: Odluke suda u Nikoziji neobavezujuće

Parnicu na Kipru protiv KAP-a i Perišića pokrenula je kompanija En plus Olega Deripske i tužbom potražuje skoro 100 miliona eura
2 komentar(a)
Veselin perišić, Foto: Luka Zeković
Veselin perišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.11.2014. 13:09h

Podgorički Pivredni sud donio je odluku da naredba Okružnog suda u Nikoziji, kojom se zabranjuje prodaja imovine Kombinata aluminijuma (KAP) po zahtjevu En plus grupe, nije obavezujuća za Crnu Goru, saopštio je stečajni upravnik fabrike Veselin Perišić.

Perišić je Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) rekao da se odlukom Privrednog suda naredba Okružnog suda u Nikoziji, kojom se zabranjuju i sve transakcije KAP-a, neće primjenjivati u Crnoj Gori.

Parnicu na Kipru protiv KAP-a i Perišića pokrenula je kompanija En plus Olega Deripske i tužbom potražuje skoro 100 miliona eura.

Okružni sud u Nikoziji je ranije, na zahtjev En plus grupe, zabranio transakcije s imovinom KAP-a, uključujući i prodaju fabrike kompaniji Uniprom, Veselina Pejovića.

Stečaj je u KAP uveden 8. jula prošle godine, od kada je njime upravljao državni Montenegro bonus, dok Uniprom organizuje proizvodnju od 19. jula ove godine.

Odbor povjerilaca KAP-a u stečaju produžio je nikšićkom Unipromu rok za uplatu preostalih 24 miliona EUR do okončanja sudskih sporova u Nikoziji i Privrednom sudu u Podgorici.

Taj rok ne bi trebalo da traje duže od šest mjeseci. Postupke pred sudovima je pokrenuo bivši vlasnik KAP-a, Centralnoevropska aluminijumska kompanija (CEAC).

Pejović je uplatio četiri miliona eura od 28 miliona, za koliko mu je prodata imovina KAP-a.

Bonus video: