"PUNA PODRŠKA"

Sindikat regije Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak ponudio pomoć radnicima Nike i Javorka

Ta sindikalna organizacija je, povodom aktuelne situacije u SSCG, pozvala cjelokupno sindikalno članstvo da očuvaju jedinstvo i ne dozvole da ih dijele i dezinformišu
5 komentar(a)
Nika kooperanti protest, Foto: Svetlana Mandić
Nika kooperanti protest, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.11.2014. 15:15h

Situacija u kojoj se nalazi veliki dio zaposlenih u Crnoj Gori zahtijeva odgovorniji odnos, prije svega prema sindikalnom članstvu, kako bi se obezbijedila adekvatna pomoć i njihova efikasnija zaštita, saopšteno je iz Sindikata regije Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak.

Sindikalna organizacija, koja djeluje u okviru Saveza sindikata (SSCG), ponudila je radnicima nikšićkog Javorka i Mljekare Nika, kao i svima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji, pomoć i punu podršku, kako bi istrajali u namjerama da zaštite pravo na rad i po osnovu rada.

"Ostvarivanje tih prava ima direktne konsekvence na njihov ekonomsko-socijalni i položaj njihovih porodica, a u krajnjem i na ekonomsko-socijalno stanje u Nikšiću i šire", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata regije Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak najavili su da će, u cilju sveobuhvatnijeg sagledavanja elemenata i činilaca koji mogu imati uticaja na efikasnije i konstruktivnije rješavanje zabrinjavajućeg ekonomsko-socijalnog stanja velikog broja zaposlenih u toj regiji, organizovati tematski sastanak.

Na sastanku, koji će biti održan u Nikšiću i čiji će termin biti naknadno određen, planirano je učešće predstavnika lokalne samouprave, poslodavaca, sindikalnih organizacija i medija.

"Takav vid sastanka nameće potrebu bržeg nalaženja prihvatljivih rješenja, gdje sva tri socijalna partnera na lokalnom nivou treba da daju puni doprinos, jer u Nikšiću nije osnovan i ne funkcioniše lokalni socijalni savjet", kazali su iz Sindikata regije Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak.

Ta sindikalna organizacija je, povodom aktuelne situacije u SSCG, pozvala cjelokupno sindikalno članstvo da očuvaju jedinstvo i ne dozvole da ih dijele i dezinformišu iznošenjem indicija, neutemeljenih pretpostavki i najavom osnivanja političkih partija, s ciljem destabilizacije te sindikalne centrale.

"Radi se o grupi funkcionera u SSCG koja se nije pomirila sa izbornim rezultatom Kongresa, koji je održan 15. novembra prošle godine, i od tada rade ne promjeni izborne volje delegata, pokušavajući da dezavuišu sadašnje rukovodstvo", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas