Više prevezenih putnika u trećem kvartalu

1 komentar(a)
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.11.2014. 11:34h

Broj prevezenih putnika u pomorskom saobraćaju je u trećem kvartalu porastao 1,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 25,99 hiljada, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je količina prevezene robe u pomorskom saobraćaju u trećem kvartalu iznosila 12,59 hiljada tona, što je 10,2 odsto manje u odnosu na uporedni period.

"Broj pretovarenih tona, u trećem kvartalu pao je 21 odsto u odnosu na uporedni period na 368,8 hiljada tona”, navodi se u saopštenju.

Pretovarene tone tereta se, kako su objasnili iz Monstata, odnose na ukupnu količinu tereta koja prođe kroz prekrcajni poslovni subjekt, gdje se isti teret, bez obzira na broj manipulacija koji je njime obavljen, iskazuje samo jednom.

Broj izmanipulisanih tona, u trećem kvartalu porastao je 21,1 odsto na 834,64 hiljade.

Izmanipulisana tona (tona-operacija) jeste jedinica radnog učinka koja izražava zbir operacija evidentiranih prema načinu na koji su obavljene (iskrcaj, ukrcaj, direktan prekrcaj, premještaj).

“Ukupan promet robe u trećem kvartalu u lukama je u odnosu na isti kvartal prošle godine zabilježio je rast 8,6 odsto i iznosio je 375,23 hiljade tona”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: