APELACIONI SUD POTRDIO PRESUDU

Prva banka izgubila spor od Eurofonda

11 komentar(a)
Veselin Barović, Aco Đukanović, Foto: Vijesti online
Veselin Barović, Aco Đukanović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 13.11.2014. 06:41h

Apelacioni sud odbio je žalbu Prve banke i potvrdio drugu presudu Privrednog suda, kojom je odbijena tužba protiv Eurofonda. Banka je tražila da, prema protokolu iz 2009. godine, zaključi ugovore o kreditu i o kupoprodaji nepokretnosti i na taj način pristupi vraćanju kredita za nekoliko fizičkih lica kojima je fond bio žirant.

Prva banka, čiji je najveći vlasnik premijerov brat Aco Đukanović, tužbom je teretila Eurofond, koji godinama kontrolišu ljudi povezani sa biznismenom Veselinom Barovićem, zbog neispunjenja protokola od 2. septembra 2009. kojim je bilo predviđeno vraćanje kredita.

Problem je nastao jer Eurofond nije potpisao ugovor o kreditu od 4,1 milion, na koji insistirala Prva banka. Na taj način Eurofond je trebalo da izmiri kredite za Veselina Barovića, Miloša Drizića i Rajka Mihovića, koji su se zadužili u Prvoj banci, kupili plac u Štoju, ali kredit u iznosu od 5,68 miliona nijesu vratili.

Spor između Eurofonda i Prve banke počeo je u Osnovnom sudu koji je usvojio tužbu fonda i naložio banci da sa kamatama Eurofondu vrati 1,8 miliona.

Eurofond je tužio Prvu jer mu je sa računa skinula novac, za koji tvrde da su htjeli da uplate za porez. Viši sud godinu još nije donio odluku na žalbu Prve banke na prvostepenu odluku ovog suda.

Preporučujemo za Vas