Gvozdenović: Veličina zemlje i broj stanovnika nijesu presudni za strane investicije

Sajam REXPO predstavlja jedan od najznačajnih skupova ovog tipa u regionu i okuplja zvaničnike, investitore, developere, planerske kompanije i druge
1 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Branimir Gvozdenović, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 12.11.2014. 17:26h

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, govorio je na svečanom otvaranju Trećeg međunarodnog sajma investicionih projekata (REXPO) u Jadranskom regionu, koji se održava u Zagrebu.

Gvozdenović je predstavio učesnicima sajma investicioni ambijent u Crnoj Gori i posebno istakao reformske aktivnosti Vlade Crne Gore u prethodnom periodu, koje su rezultirale napretkom na Doing Business listi Svjetske banke i ukazao na potrebu za intenziviranjem saradnje između zemalja regiona, sa ciljem zajedničkog privlačenja investitora i turista sa udaljenih emitivnih tržišta.

"Činjenica da u Crnoj Gori na malom prostoru imamo veliki broj renomiranih, svjetski poznatih investitora, dovoljno govori o tome da veličina zemlje i broj stanovnika nijesu presudni za strane investicije. Posvećenost reformama, prirodni resursi i ljepote, ali i definisanje prioriteta i jasnih pravaca djelovanja, uz spremnost da se izađe u susret investitorima u mjeri mogućeg, od ključnog su značaja za intenziviranje investicionih ulaganja. O tome se mnogo može naučiti iz crnogorskog iskustva", istakao je ministar Gvozdenović.

Sajam REXPO predstavlja jedan od najznačajnih skupova ovog tipa u regionu i okuplja zvaničnike, investitore, developere, planerske kompanije i druge.

Tokom posjete Hrvatskoj, ministar Gvozdenović sa saradnicima sastao se sa predsjednikom Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Vladimirom Kristijanom, u cilju upoznavanja sa modelima podrške ove finansijske institucije hrvatskom preduzetništvu, sa posebnim akcentom na sektore turizma i građevinarstva. Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima korišćenja različitih fondova Evropske unije, prije i nakon članstva u Uniji.

Bonus video: