Luka Kotor i Royal Carribean strateški partneri

Iz Luke Kotor su saopštili da su dvije kompanije definisale osnovne principe i opšte uslove saradnje sa ciljem da luka zadrži i unaprijedi status Best expirience destination i Higly recommended destination
64 pregleda 1 komentar(a)
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.11.2014. 12:05h

Luka Kotor i Royal Carribean Cruises, vodeća međunarodna kompanija za kružna putovanja, potpisali su Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na njihovu stratešku saradnju u Crnoj Gori.

Iz Luke Kotor su saopštili da su dvije kompanije definisale osnovne principe i opšte uslove saradnje sa ciljem da luka zadrži i unaprijedi status Best expirience destination i Higly recommended destination.

“Strateški partneri su najavili dugoročnu saradnju na planu ulaganja u infrastrukturne projekte u cilju povećanja kapaciteta za prijem megakruzera, koja podrazumijeva rekonstrukciju operativne obale i postojećih vezova i izgradnju novih kapaciteta za prijem kruzera i kapitalna ulaganja u infrastrukturne projekte”, navodi se u saopštenju.

Njihovom realizacijom, kako se dodaje, stvoriće se nova turistička ponuda i povećati atraktivnost Kotora i Crne Gore kao destinacije.

Predstavnici dvije kompanije su najavili i da će se deklarisane namjere početi realizovati krajem ove i početkom naredne godine.

„Realizacijom će se dugoročno obezbijediti pozitivan trend rasta broja dolazaka putnika, unaprijediti obim i kvalitet servisa za kruzing brodove i turiste i stvoriti osnova za trajan održivi razvoj turističke destinacije”, dodaje se u saopštenju.

Iz Luke Kotor su kazali da će strateško partnerstvo za rezultat imati i značajne efekte na ekonomiju Kotora i države Crne Gore.

Bonus video: