Kupac vojne firme MDI hapšen zbog tendera

Konzorcijum je naveo da će za 100 odsto kapitala MDI platiti 680.000 eura i investirati 400.000 u adaptaciju poslovnih prostora, nove proizvodne programe i obrtna sredstva
406 pregleda 1 komentar(a)
municija, Foto: Shutterstock.com
municija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.11.2014. 16:04h

Tenderska komisije za privatizaciju prihvatila je juče ponudu konzorcijuma firmi “CPR Impex” iz Beograda i “Atlantic Technologies” iz Izraela za kupovinu firme državne trgovačke vojne firme "Montenegro defence industry" (MDI).

Vlasnik beogradske firme Petar Crnogorac je u junu ove godine uhapšen u Srbiji zbog namještanja tendera za prodaju naoružanja i opreme Vojske Srbije.

Konzorcijum je naveo da će za 100 odsto kapitala MDI platiti 680.000 eura i investirati 400.000 u adaptaciju poslovnih prostora, nove proizvodne programe i obrtna sredstva.

Obavezali su se da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj zaposlenih u MDI, kao i da će povećati prosječne zarade za 20 odsto u narednoj godini, a i u ostalima zavisno od poslovanja.

“Komisija će u skladu sa definisanom procedurom pozvati ponuđača na pregovore oko zaključenja ugovora o kupoprodaji udjela”, saopšteno je iz Komisije.

Bonus video: