Dobit Instituta "Simo Milošević" se prepolovila

O privatizaciji Instituta u toku su pregovori International Wellness Group iz Londona koja je jedina u predviđenom roku dostavila ponudu na tender za za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta
1 komentar(a)
Institut "Dr Simo Milošević" Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut "Dr Simo Milošević" Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.11.2014. 14:59h

Dobit Instituta "Simo Milošević" u trećem tromjesečju iznosila je 643,52 hiljade eura, duplo manje nego u istom periodu prošle godine.

Poslovni prihodi kompanije na kraju septembra su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, pali 2,2 odsto na 8,93 miliona eura.

Poslovni rashodi Instituta porasli su 5,6 odsto na 7,94 miliona eura, od čega se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 4,36 miliona eura. Troškovi materijala su iznosili 1,7 miliona eura, amortizacije i rezervisanja 582,78 hiljada, a na ostale poslovne rashode 1,26 miliona eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju trećeg kvartala iznosila je 69,3 miliona eura, 1,6 odsto manje nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 1,01 milion eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 5,06 miliona eura, a kratkoročna 2,9 miliona eura.

O privatizaciji Instituta u toku su pregovori International Wellness Group iz Londona koja je jedina u predviđenom roku dostavila ponudu na tender za za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta.

Londonska kompanija je za 56,48 odsto dionica ponudila 10,03 miliona eura. Planiran je investicioni program od 222 miliona eura u razvoj postojećih i novih kapaciteta i ulaganje u medicinsku opremu u iznosu od deset miliona eura za osam godina.

Država je do sada više puta bezuspješno nudila na prodaju akcije u Institutu, a posljednji tender je poništen jer ponude koje su dostavile MK grupa, biznismena Miodraga Kostića i francuski Vichy, nijesu odgovarale kriterijumima.

Zdravstveni centar u Igalu najveća je i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu. Kompanija je vlasnik i ekskluzivne Vile Galeb, koja je sagrađena 1979. godine isključivo za potrebe tadašnjeg predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Bonus video: