Ispravna ponuda za kupovinu Montenegro Defence Industry

Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte saopšteno je da je na današnjoj sjednici Tenderske komisije jedina dostavljena ponuda, nakon detaljne analize i ocjene svih njenih elemenata, ocijenjena formalno ispravnom
68 pregleda 0 komentar(a)
Savjet za privatizaciju, Foto: Savo Prelević
Savjet za privatizaciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2014. 15:37h

Tenderska komisija za privatizaciju ocijenila je ispravnom ponudu konzorcijuma firmi CPR impeks iz Srbije i A.T.L. Atlantic Technologies iz Izraela, koje su za kupovinu 100 odsto kapitala kompanije Montenegro Defence Industry (MDI) ponudile 680 hiljada eura.

Iz Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte saopšteno je da je na današnjoj sjednici Tenderske komisije jedina dostavljena ponuda, nakon detaljne analize i ocjene svih njenih elemenata, ocijenjena formalno ispravnom.

"Ponuda ispunjava zahtijevane uslove utvrđene u javnom pozivu i tenderskim pravilima i konzorcijum ispunjava kvalifikacione uslove za učešće na tenderu", navodi se u saopštenju.

Konzorcijum je ponudio i realizaciju investicionog programa koji uključuje adaptaciju poslovnog prostora i ulaganje u nove proizvodne programe u iznosu od po 100 hiljada eura i obezbjeđenje trajnih obrtnih sredstava za finansiranje poslova veleprodaje, maloprodaje i spoljno-trgovinskog prometa od 200 hiljada eura, što je ukupno 400 hiljada eura u periodu od jedne godine.

U ponudi se navodi da konzorcijum planira da u naredne tri godine zadrži postojeći broj zaposlenih u kompaniji, kako one na određeno tako i na neodređeno vrijeme. Konzorcijum namjerava da zadrži i zaposlene angažovane preko Agencije za posredovanje u zapošljavanju.

Ponuđač se, kako je saopšteno iz Savjeta, obavezao da će poštovati postojeći kolektivni ugovor i svu ostalu pravnu regulativu u vezi sa radom i radne odnose u MDI i da će obezbijediti benefite koji bi stimulisali zaposlene na povećanje produktivnosti.

"Ti benefiti bi se ogledali u povećanju prosječne zarade po zaposlenom za najmanje 20 odsto u narednoj godini, a dalje u zavisnosti od rezultata poslovanja, kao i obezbjeđenju učešća menadžmenta u upravljanju kompanijom i u raspodjeli profita do iznosa od 60 odsto od momenta preuzimanja vlasništva", precizirali su iz Savjeta.

Komisija će u skladu sa definisanom procedurom pozvati ponuđača na pregovore u vezi zaključenja ugovora o kupoprodaji udjela.

Bonus video: