Čarter letovi i povezani aerodromi doveli bi u Crnu Goru više rumunskih turista

2 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Ferdinand Nagi, Foto: SNP
Aleksandar Damjanović, Ferdinand Nagi, Foto: SNP
Ažurirano: 06.11.2014. 13:59h

Uvođenjem čarter letova i povezivanjem aerodroma može biti unaprijeđena saradnja između Crne Gore i Rumunije, čime bi bili stvoreni uslovi za veći broj posjeta rumunskih turista u Crnu Goru, ocijenili su predsjednik Kluba poslanika Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore i predsjednik Skupštinskog odbora za ekonomiju,finansije i budžet, Aleksandar Damjanović i ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nagi.

Damjanović i Nagi su tokom sastanka razmijenili mišljenja o aktuelnoj ekonomsko političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, sa posebnim osvrtom na ovogodišnji Izvještaj o napretku, kao i mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje u mnogim oblastima privrede i jačanje ekonomskih veza, što predstavlja dobru osnovu za dostizanje zajedničkih evropskih ciljeva.

Damjanović je istakao značaj rumunskog iskustva u procesu evropskih integracija, posebno u dijelu ispunjavanja ekonomskih kriterijuma, i u tom smislu on se zahvalio Rumuniji na konstantnoj i nesebičnoj podršci Crnoj Gori na tom putu.

Predsjednik Kluba SNP u Skupštini CG je naveo da bi bilo od interesa za građane Crne Gore i Rumunije produbiti saradnju u oblastima energetike, infrastrukture, poljoprivrede, ekologije , turizma, kulture i obrazovanja i stvoriti povoljan poslovni ambijent za veću trgovinsku razmjenu.

Damjanović je izrazio uvjerenje da će se ostvariti i međuparlamentarna saradnja dvije zemlje, posebno saradnja i neke zajedničke aktivnosti radnih tijela crnogorskog i rumunskog parlamenta, nadležnih za pitanja ekonomije.

Bonus video: