M:tel potpisao ugovor o partnerstvu sa švedskim Ericssonom

Lučić je kazao da ugovor sa Ericssonom predstavlja završetak glavne faze modernizacije mreže koju je M:tel počeo prije dvije godine
0 komentar(a)
Mtel, Ericsson, Foto: Rajko Milić
Mtel, Ericsson, Foto: Rajko Milić
Ažurirano: 05.11.2014. 15:10h

Kompanija M:tel i Ericsson sklopili su ugovor kojim je predviđeno da švedska kompanija upravlja i održava telekomunikacionu opremu i mrežnu infrastrukturu crnogorske kompanije.

Ugovorom je, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, predviđen i transfer 36 M:telovih inženjera u predstavništvo Ericssona koja će 1. februara 2015. početi da radi u Podgorici.

„Novi koncept partnerstva sa Ericssonom omogućava M:telu da se fokusira na svoju osnovnu djelatnost, a to je pružanje izuzetnog kvaliteta usluga svojim korisnicima uz obezbjeđivanje visokog kvaliteta mreže“, kazao je izvršni direktor M:tel-a Vladimir Lučić, dodajući da će ugovor sa Ericssonom donijeti bolje usluge svim korisnicima te mobične mreže.

Lučić je kazao da ugovor sa Ericssonom predstavlja završetak glavne faze modernizacije mreže koju je M:tel počeo prije dvije godine.

"Samo u ovoj godini smo u razvoj mreže uložili 14 miliona eura, a 80 odsto tog poduhvata sprovodimo u partnerstvu sa kompanijom Ericsson", kazao je Lučić, dodajući da korisnici prije svega kroz povećani kvalitet usluga baziranih na internetu mogu da osjete benefite tih ulaganja.

Direktor prodaje Ericssona za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju Antonio Pasarela rekao je da dvije kompanije sarađuju već godinama te da je ugovor o saradnji potvrda dobrih poslovnih odnosa.

"Tome svjedoči i činjenica da je Ericsson odlučio da otvori kancelariju kao dio stranog društva u Crnoj Gori (branch office), što će nam omogućiti da pojačamo naše prisustvo u Crnoj Gori i da najnovijim tehnološkim rješenjima podržimo dalji razvoj mobinih i širokopojasnih mreža koje su osnova za razvoj umreženog društva u Crnoj Gori”, kazao je Pasarela.

Ericsson, prema njegovim rijelima, ima predstavništva u 181 zemlji svijeta te upravlja telekomunikacionim mrežama koje servisiraju 600 miliona pretplatnika širom svijeta.

„Kao svjetski lider u oblasti managed servisa, Ericsson proaktivno učestvuje u određivanju strategija za unaprjeđenje ovih mreža u skladu sa brzim promjenama uslova na tržištu“, dodao je Pasarela.

Bonus video: